Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Chápu, že malým dětem se to (asi) líbí, ale připadá mi, že tvůrci dělají z dospělých blbce. Už obsah filmu je vlastně jen směs Madagaskaru a Hledá se Nemo, ale hlavní problém vidím v tom, že je to absolutně bez vtipu a hlavně bez emocí, což skoro působí až nevýchovně. Uvedu příklad, kdy někdo hodí tátu lva do nějaký jámy za přítomnosti jeho syna a on pak za pár minut s klidnou tváří prohlásí: "Můj táta je mrtvej." Pochopitelně jsou zde ještě další záporné faktory, jako je nesmyslný děj a trapný happy end. Co bych vyzdvihl, je celkem slušně ztvárněný padouch a.........a.........a dál už nevim. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Vobec to nebolo take strasne alebo dospelymi nestravitelne ako som vsade citala. Je sice pravda, ze je to tazka vykradacka (hlavne Madagaskar, Levi kral a Doba ladova) a je to tazko(teda lahko) predvidatelne, ale co by clovek od rozpravocky chcel? Nemozu byt vsetky genialne. I ked mi to mierne skazilo spomienky na zboznovaneho Levieho krala:-( ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

Animace výborná, ale to je snad jediný klad. Neskutečně infantilní dílko! Navíc už mě poslední dobou pěkně sere, že v každým animáku musí být buď veverka, nebo tučňáci. Tvůrci tohoto filmu se nebáli extrému a vrazili tam pro jistotu tyto živočichy oba, asi aby zdvojnásobili zábavnost snímku. Musím podotknout, že marně. Nicméně dětem se film jistě líbit bude, jen chudák dospělý si to bude muset nějak odtrpět. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Malinko slabší průměr. Opět animák zaměřený především pro nejmenší. Tomu odpovídá jak příběh tak většina hlášek, které mě rozesmát nedokázaly. Co ovšem stojí za zmínku, to je velice pěkná animace hlavně všech animalů, ta je opravdu kůůůl. Dětem se to bude líbit a to tady jde, né? :-) 55% ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že se tenhle snímek jenom snažil obohatit na slávě Madagaskaru, tak musím říct, že se jinak dost vyvedl. Animace moc pěkná, vtipné postavičky, několik opravdu dobrých scén. Ta koala byla super :) Jenom škoda, že asi někde v půlce, jak začala ta zápletka s těmi pakoni (nebo co to bylo), tak se mi zdálo, že to trošičku ztrácí dech. Škoda, jinak to mohly být 4 hvězdičky, takhle tak 3,5. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Skladatel Alan Silvestri se stal nedílnou součástí týmu a pomáhal filmařům hudebně odvyprávět příběh a zdůraznit atmosféru jednotlivých scén. Hudba byla nahrána s 94členným orchestrem. (hippyman)
  • Plameňáci v newyorské zoo jsou skotští, protože režiséru Spazi Williamsovi připadalo, že vypadají jako dudy. Sám Spaz na dudy ve volném čase občas hraje. (hippyman)
  • Pro každého z ptáků, kteří se ve filmu objeví, bylo naanimováno přes 2 miliony samostatných pírek. Přitom za pouhé jedno animované pírko dostal o 12 let starší film Forrest Gump v kategorii nejlepší vizuální efekty Oscara. (hippyman)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama