Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najujetejšia disneyovka. Frekvencia šialených gagov sa s blížiacim záverom plynule zvyšuje a spolu s nimi aj úroveň zábavy. A to je jedine dobre, lebo na začiatku som sa moc nebavil, medzi postavami nebola žiadna vyložene sympatická a animačne je to tiež priemerné. Vo finále ale napokon solídny animák, ktorý nie je len pre deti. 7/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu pro mě kultovní záležitost, i když jsem film nikdy neviděl. Asi hlavně protože jsem vždy viděl něco jako trailer na tento film předtím než jsem se díval na Přestávku na DVD. Ale nikdy jsem tento film přesto neviděl. Celkově vzato jsem hned ze začátku věděl, že hlavní postavu budu ze srdce nenávidět. A to se i vyplnilo, bylo jasné, že se nakonec napraví a to se i stalo, ale stále vím, že to pro mě byla jedna z nejotravnějších postav jakou jsem kdy v Disney nebo celkově jakémkoliv filmu viděl. Pořád jde v rámci humoru o jeden z nejlepších a nejzábavnější kousek od Disney. A tím pádem je zde za mě spokojenost. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Film známy najmä svojou prekliatou produkciou zachytenou v dokumente Sweatbox. Disney tak intenzívne osekával dejové línie, až neostalo takmer nič. Výsledok je výdatne zábavná a vizuálne skvelá disneyovka s množstvom vizuálnych gagov i vtipov a akási predzvesť neskorších hektických animákov pre najmenších ako napr. Despicable Me. Ale príbeh a konanie postáv tu absolútne nefungujú. Načo potom bolo to osekávanie dejových línií a splošťovanie príbehu? ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Film si dělá na hodně místech srandu sám ze sebe a z různých nelogických zkratek, typických pro akční filmy, kterých si v záplavě děje kolikrát ani nevšimneme. Postavičky jsou vykreslené svižně a jednoduše, mají skvělou mimiku – obzvlášť pohledy Kuzca v lamí podobě nebo Yzmy v lidské. Český dabing je na vysoké úrovni, kromě titulní role Kuzca bych rád vyzdvihl Evu Holubovou v roli Yzmy – skuhrala a ječela celou dobu tak dokonale, že jsem ji poznal až po přečtení závěrečných titulků. Příběh je zabydlený spoustou roztomilých zvířátek od titulní lamy přes smečku jaguárů, krokodýly, velrybu až po geniální veverku, nabízející oříšek – ta jakoby vypadla ze Stopařova průvodce – posledního dílu Převážně neškodná. Je to film opravdu pro celou rodinu – děti objeví základní příběh a dospělí se budou pochechtávat spoustě vtípků, většinou dvojsmyslných, střídaných ve zběsilém tempu s gagy ve stylu němých grotesek. Máte se na co těšit. ()

Lucretat 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální animák (záměrně neříkám pohádka), humorem určený spíše dospělejšímu publiku. Suverénně pro mě nejlepší disneyovka - asi proto, že je od ostatních i dost odlišná. Je bláznivější, originálnější, svěžější... Opravdu povedený český dabing k tomu hodně přispívá. Okamžitě šla do oblíbených filmů, kdybych mohl, dám hodnocení 6/5 :) Rozhodně doporučuju, skvělá zábava na večer s přáteli. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave. (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama