Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojáci nacvičili náročnou sestavu na Spartakiádu. Jejich zdatnosti pyšně přihlížejí major Melichar a major Rybár, nadšení z dlouhého potlesku diváků. Jen kapitán Chmelař, který mladíky na vystoupení připravil, zde chybí. Úkol to byl náročný. Major Melichar totiž trval na tom, že muži ani při nejtěžším tréninku nesmí zanedbávat své obvyklé vojenské povinnosti. (Filmbox)

(více)

Recenze (36)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ale vždyť je to prča. Křečovitý optimizmus, hloupoučká naivita, spartakiáda, Mrkvička v trenýrkách, socialistická armáda, chlapci a chlapy. Takhle to prostě bylo a nějak se s tím už musíme poprat. Já osobně radím cestu recesistického nadhledu a pak se vám náhle mávnutím kouzelného proutku před očima přemění filmařský odpad v srandičku zelenou. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Ja si myslim,ze aj samotni herci ,co tu hrali a vedeli o co ide na vojne,museli z toho mat neskutocnu prdel a brali to jako recesiu.Popravde fakt ani neviem,komu to malo byt urcene....v dobe vzniku ti co sme boli na vojne sme predsa vedeli,ze lampasaci su boli aj budu tupe , prechlastane primitivne individua,kdezto tu su vykresleni ako klon Matky Terezy,dokazu sa vzit a vcitit do problemov podriadenych....a ti co na vojne este neboli , tak tym to bolo jedno.Ako recesia by to bolo za 5 hvezd,dam 1 , lebo teraz sa tocia vacsie sracky. ()

Reklama

SkeeveTulp 

všechny recenze uživatele

To je tak blboučký, až je to úsměvný. Přísný, ale v jádru lidský lampasák, nadšení vojáci, kteří by pro účast na Spartakiádě položili život. Jeden za všechny...  "Žádnej strach, tankáni uměj všechno. Dejte nám vercajk, my to zmáknem." Chvílemi mi přišlo, že si z toho někteří herci dělali skrytě srandu, když deklamovali ty strašný kecy. Dramaturgie kanálu CS film má ale poněkud zvrhlý vkus, když podobnou srajdu z vojenského prostředí, zařadí na den 55. výročí srpnové okupace. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No to byla zase jednou prvoplánová agitační telenovela, počínaje gumákama, kteří jsou odpovědní, spravedliví a vlastně pro ty své brance a cvičence v jedné osobě jako tátové, přes společné úsilí vybudovat efektivní bojovou obrněnou jednotku a zároveň nezklamat závazek společného díla spartakiádního, po těžkosti osobního života vojáka naší lidově-demagogické armády. Opravdu za to stojí jen některé vyloženě trapné hlášky jako Vidíš, tady to klape, Mohla bych si udělat nějaký fotky, tady přes ty krásný tanky nebo Sám? Mám na starosti vojáky... no a pak záběry z hromadného cvičení na spartakiádě. Tak tak, že to není odpad... ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Co to vidím, co je? Opaluju se!“ Když se ve filmu spojí crazy komedie se socialistickou vojnou a ještě spartakiádou, vznikne z toho zajímavý, ale trochu křečovitý mišmaš. Největší komediální perly tu vznikají z potrhlosti hlavní postavy a šikanování obézního kuchaře, což není nic moc. Ale větší legraci tu obstarává to nadšení vojáků do spartakiády takovým způsobem, že chtějí nacvičovat místo basketbalu, nebo si rovnou ruší vycházky. Tohle sledovat je prostě k popukání. Na druhou stranu jsem si užíval drobnosti tehdejšího každodenního života, výbava bytu, telefony, atd. Ve filmu je také množství záznamů skutečných spartakiád, což je dechberoucí sledovat ať je averze vůči minulému režimu jakákoliv. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu jsou použity dokumentární záběry ze spartakiádního vystoupení vojáků v roce 1980. (sator)

Reklama

Reklama