Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konec minulého filmu byl hodně špatný a proto je hodně dobré, že Hledání Spocka přímo navazuje na Khanův hněv. Spocka se tady sice dočkáme až na konci, musím ale uznat, že i tak šlo o velmi povedený Star Trek film, který se kvalitou hodně blíží tomu předešlému. Akce sice ubylo, ale to mi vůbec nevadilo, já jsem se totiž bavil opravdu výborně. Zatím nejzajímavější příběh opravdu chvíli nenudí, na triky je radost pohledět a - koneckonců, jsou tady i Klingoni :D. Jinak hlavně druhá polovina stojí za to, únos Enterprise se mi opravdu líbil a hudební doprovod a hlášky jsou také příjemným zpestřením. Takže opět jsem se bavil, film nezklamal a doufám, že dalšímu filmu už nebude co vytknout. 80%. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukecaný a zbytečně natahovaný přídomek Khanova hněvu. To, co se mohlo odbýt na začátku filmu v úderné desetiminutovce, je zde prodlouženo celovečerní stopáž, kde ústředním cílem není nic jiného, že znovu nechat posádku Enterprise, aby se shledala se Spockem. Což je zábavné tak maximálně pro trekkies, pro ostatní je vše mechanické, neopodstatněné, výplňové a především dlouhé. Nuda k nevydržení. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda, je to slabé a velmi nucené znovuuvedení postavy, na jejíž zničení neměli tvůrci dost odvahy. Problémem je, že jediným cílem filmu zůstává oživit Spocka do závěrečných titulků a všechno kolem (Klingoni, přestřelky, souboje) působí mechanicky a doplňkově. I Hornerův soundtrack už nemá výbušnost předchozího dílu a, co je horší, nefunguje ani energie admirála Kirka. Ten sice podstoupí dvě strašlivé oběti, ale ani jedna z nich nemá punc výjimečnosti, není provedena nijak oslnivě a jen Shatnerovo solidní herectví zabrání absolutní rutině. Nimoy jako režisér rozhodně nedosáhl Meyerovy ani Wiseovy velikosti a Pátrání po Spockovi se úrovní smrsklo někam k běžnému seriálovému dílu. Nebýt pár momentů (únosu Enterprise a hlášek Scottyho), byla by třetí filmová štrapáce zralá na odpis... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo scenára cítiť urputnú snahu dostať celé smerovanie ST filmov do východzieho bodu, to jest k návratu Spocka medzi živých. Planéta Genesis, na ktorej sa odohráva prevažná časť deja a akčné finále, je v mojich očiach zobrazená ale až príliš tuctovo, pričom možností diváka ohúriť bolo nekonečné množstvo. Nepochybujem však, že pre mnohých dobových divákov bola výprava dokonalá, osobne ale musím porovnať s prvým ST filmom, ktorý ma po vizuálnej stránke ohromil oveľa viac. A aj scenárom. Záverečná konfrontácia Kirk vs bad ass Klingon na pozadí vybuchovaní sopiek sa až príliš drží pri zemi, pričom mohla byť emocionálne zdrvujúca. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Definice slova "přátelství" roztažená do celovečerní délky. Třetí Start Trek pokračuje tam, kde skončila dvojka. S námětem nešlo hnout ani o centimetr a scenárista musel psát příběh kolem něho. Nevymyslel ho špatně a já si troufnu tvrdit, že pokud by na režisérské židli seděl někdo zkušenější, tak by film dopadl mnohem lépe. ST The Search for Spock nemá to tempo a lehkost předchozího dílu a navíc mu chybí emoce. V ději problém není, ten je dostatečně zajímavý. Klingoni, nová planeta, dvojí obrovská ztráta a navíc i mystikou obalená Vulkánská mytologie, které se seriál zatím dotkl jenom letmo. Ani to ovšem nestačilo a i plánovaná silná scéna "vyměním svou loď za svého přítele, kterého jsem dřív vyměnil za svou loď" vyzněla tak nějak do ztracena. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama