Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|99%| V podstatě podobná senzace jako předchozí film Khanův hněv. Takže opět na úvod připomínám, že původní seriál ve známé zkratce TOS (The original series) je pro mě srdcovka, takže vidět filmy po několika letech se stejnou a oblíbenou hereckou sestavou, je pro velkého fanouška ST velký zážitek. První natočený film o St nesoucí název Star Trek: Film (1979) měl odlišnou atmosféru, ale byl pořád perfektní. Zato Khanův hněv (1982), tento film a pak následující Star Trek: Cesta domů (1986) měli velmi podobné atmosféry a celkově byla tato trojice filmů krásně propletena tím, jak vše na sebe krásně navazovalo. Příběh byl jasný. Najít Spocka. To jak se to krásně odvíjelo, jak skvěle spolupracoval oblíbený tým lodi Enterprise, aby našli svého kolegy, přítele či člověka, kterého brali jakoby do své rodiny - to mě nejvíc zaujalo. Nějaká akce tu byla, napínavost a hlavně ta božská atmosféra. Takže dialogy a to vše ostatní bylo skvělé. Jak dál pokračovat ? Emoce zde byly trochu, méně než v Khanovém hněvu, ale na konci to bylo cítit. Hudba podobná jako v předchozím snímku. Režie od Nimoye coby představitele skvělého Spocka byla vydařená. I další film: Star Trek: Cesta domů (1982) se mu vyvedl. Jako velký fanoušek ST nevím jak mám dále pokračovat. Jednou chybku bych tu měl, že tu bylo úmrtí, které pro klíčového herce nemělo až takový emocionální dopad. Konkrétně nechci pro ty co to neviděli, vykecat. Takže nadmíru jsem spokojen. Ikdyž má nejoblíbenější postava Spocka se zde mihla na pár minut, tak přesto nevadí. Příběh měl zajímavé aspekty taky. Třeba planeta Genesis, její vliv na Spocka atd. Nemám co bych už dodával. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl už je teda hodně špatnej. Každý další díl vždy hvězda dolů. No nevím, nechci se dostat až k odpadu, ale pořád doufám, že čtvrtý díl s cestováním v čase bude to, na co čekám, jinak celou serii nebudu schopen dorazit a přeskočím až k verzi od J.J. Abramse, který snad dal tomuto konceptu nějakou úroveň. Procentuální hodnocení radši nebudu psát, ta jedna hvězda mluví za vše. Dávám ji Hornerovi, nikdo jiný si ji nezaslouží. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Konečne som zistil, prečo je star trek tak strašne nevyvážený oproti star wars. Je to kvôli dych berúcim bitkám. Očakávam ich a namiesto toho sa mi dostane filozofovanie. A musím konštatovať, že je to filozofovanie na úrovni. Každý jeden film ide do hĺbky každej jednej z postáv. Sledovať starú známu partu ako sa vydáva do ďalšieho dobrodružstva je jednoducho skvelý pocit a hlavne v prvej polovici filmu nemá dej ako spomaľovať. Z nástupom zlých Klingonov sa to ale miestami už vlečie. Lloyd si tu strihol záporáka z krivým čelom a oháňajúci sa mimozemským dialektom. Síce je o trocha uveriteľnejší ako Khan ale chýba mu tam výraznejšia scéna, ktorá by ma presvedčila o tom , že predstavuje pre posádku Enterprise hrozbu. Hneď ako nastúpil na scénu som vedel, že ho dostanú a ani si nepípne a tak sa aj stalo. Chcelo by to nejakého hútnejšieho záporáka. A veľkolepejšiu bitku. Ale po príchodé Leonarda Nimoya na scénu sa musím priznať, že som viac ako spokojný. Síce nie úplne zaslúžené, ale také dobrosrdečné 4*. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli se Spockův návrat plánoval od samýho začátku, nebo jestli měla bejt jeho smrt v minulym díle opravdovej odchod, každopádně Wrath of Khan jsem neviděl v roce 1989, nýbrž v roce 2010, dokonce po rebootu, takže jsem věděl, že Spock v něm neumřel a že existuje film, kterej ho má vrátit do hry. Kdybych si měl vsadit, tak musel úplně každej, včetně Nimoye, vědět, že se Spock vrátí v příštim filmu. Case in point: planeta Genesis, která je nově na steroidech díky teraformovací zbrani a na kterou je z neznámého důvodu vyslána Spockova rakev. Takže jsem se docela těšil, až se po šokujícím zjištění, že je Spock naživu, vydá posádka Enterprise na jeho záchranu na planetu Genesis. A s názvem jako je Search for Spock jsem čekal, že se tam dostanou do pořádných problémů, když se náhle zjeví silueta, která vystřílí všechny emzáky fazerem a pak je namíří na samotnýho Kirka, nevědomá o koho jde, zato admirálovi se v obličeji nyní mísí překvapení, úžas, štěstí ale i zmatení: „Spocku! To jsem já, Jim!“ Ale Spock si matně vybavuje cokoli předtím, než zemřel a pouze silný moment přátelství mu může vrátit vzpomínky. Jenže to jsem zapomněl, že koukám na Star Trek, takže místo hrdinnejch nástupů a dechberoucích momentů odhalení je celej postup hledání Spocka děsně analytickej, antiklimatickej a hlavně neakční. Co to se mnou J.J. Abrams udělal. Kdepak, nechci srovnávat dva teď už jiný světy, ale to, co mě vždycky přitahovalo na starym Star Treku, byly velký filosofický myšlenky, morální dilemata, etický otázky. Pak jsem dokázal vydržet koukat i dvě hoďky na sci-fi, kde se celou dobu jenom kecá a finální bitva vypadá, jak když maj herci astma a kýlu. Tomuhle dílu zoufale chybí cokoli, čeho by se dalo chytit, nějaká ta klasická Star Trekovská přidaná hodnota. Návrat Spocka by měl bejt highlightem snímku, nikoli jeho jádrem. Takže jestli jedinej efekt třetího filmu spočívá v tom zkompletovat celou partu pro příští komediální Trek, kterej teprv působí jako pořádný rozloučení se sérií (i když neni), tak to potěš. Přilepšuju za pořádnýho „kick the dog“ Klingona v podání Christophera Lloyda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebaví mě to rozhodně jako "Star Wars", ale těm filmům se musí nechat, že do sebe něco mají. Sice mi trochu vadí, že se Spock vrátil, tedy ve smyslu příběhového, ale bylo to aspoň provedeno způsobem, který je snesitelný. Jsou tu výborné scény s Klingony a obecně na planetě jsou tu výborné nápady. Není to ale nijak velkolepé sci-fi. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama