Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Potřeba jednotlivce převážila nad potřebami většiny." ----- V pořadí třetí celovečerní film mapující osudy Enterprise a její posádky v sobě má dost vnitřní síly, aby nenechal na holičkách diváka - ani své hrdiny ... a přitom si s ní neví rady - neumí ji využít tak, aby zápletka navzdory všem dramatickým událostem nevyzněla tak trochu do ztracena. TAK usilovně se snaží o oživení Spocka, že zapomíná na všechno ostatní - jakoby spolu s milým Vulkáncem ztratil i schopnost logického uvažování. Dějová osnova je sice poměrně jednoduchá, ale do určité míry řekněme nevhodně - nebo spíš nepromyšleně poskládaná ... představitele jednotlivých postav tak nutí k určitým úkonům, ale přitom jim nedá prostor, aby je mohli věrohodně interpretovat ... 2,5*. Třetí * přihazuju prakticky jen díky svému vztahu k posádce ... a pochopitelně i díky dávným vzpomínkám na legendární seriál - což spolu velice úzce souvisí. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Koukám na trekie sérii s 30letým zpožděním, takže bez jakékoli úcty. Návrat Spocka je jasný už na konci dvojky (a taky byl dopředu zamýšlený, jak jsem zjistil). Očividně fanouškům stačilo, že se vrátil jejich hrdina, takže na děj, či dialogy se všichni vykašlali a dali tak průchod Shatnerovo neherectví, jež by málem poslalo toto scifi až do odpadu. Vše zachraňuje výrazný pokrok po trikové stránce, hudba a členové posádky, kteří neexcelují, ale ví že jejich postavy jsou jednoduché a točí se "béčko" tak se raději o nic nesnaží a dobře dělají:-) 30% ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zase o něco lepší než předešlý díl. Nevím jestli je to tím, že si již na herectví hlavních protagonistů zvykám, ale jejich výkony se mi zdají čím dál tím víc lepší a lepší. I příběhově se tvůrci zlepšují. Jestli to takto půjde dál, tak budu moct s čistým srdcem říct, že již chápu fandy Star Treku, proč mu tak propadli. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší film s original crew. Spock dokonale režíruje, rodina dokonale hraje, James Horner má dokonalou hudbu, dokonalej děj a zápletka, prostě koncert všeho NEJ NEJ NEJ. Když vidím úvodní retro záběr stylu Spock´s Funeral, následně dokonale provedená (hudebně a kamerově) scéna pohybem kamery po listnaté krajině a zabrousí na rakev a objeví se Star Trek III - The Search For Spock, proběhne mi mráz po zádech a naskočí husí kůže. Záběr proti slunci krz vetřem ohýbané koruny stromů, joj... sekvence "kradení" Enterprise, zadávání autodestrukce, Genesis sundown...atd. atd. Sledování tohoto filmu je srovnatelný se sexuálními zážitky (bez nadsázky!). PRo mě - nejlepší film s původní crew. Space....the final frontier... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film pusobi dojmem, ze tvurci tak nak nemaj moc o cem vypravet, jen potrebovali nejak zpatky dotahnout Spocka. A podle toho to taky vypada, prvni pulku filmu se nic moc nedeje, druhou konecne Enterprise s hrstkou posadky vyrazi na zachranou misi. Bohuzel ani potom se toho moc nezacne dit a souboje se daj spocitat na prstech jedny ruky, aspon, ze vybusny finale stoji za to. Zaporaci taky pusobi dojmem, ze tu jsou spis aby se nereklo a Lloyd se do podobny role naprosto nehodi. Navic posadka Enterprise zacina uz bejt lehce prestarla a Kirk zacina bejt pekne oplacanej. Ale jako celek to porad ma svoje urcity kouzlo, takze film nudit nezacne, ale proste to neni zadna velka jizda nebo zabava. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama