Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

togaf 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty fanoušky, kteří (být v té době na živu) návrat Spocka chtěli. Raději přijít o kapitána/admirála Kirka než o geniálního Vulkánce. Takže díky tomuto vstřícnému návratu jsem na oplátku vstřícná v hodnocení. Jako film Hledání Spocka místy moc nefunguje, ale jak říkám, za vrácení Spocka to stojí. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

traduje sa ze kazda neparna cast star trekovskych filmov je tragedia ale tak zle by som to nevidel. patranie po spockovy je po epickejsej a akcnej dvojke navrat opat k viac televiznejsiemu stylu kde sa dost vykecava a akcie je pomenej. nimoy si vydupal od producentov reziu tejto casti a vdaka tomu ze ide o jeho debut je obcas citit problemy s tempom a hlavne do oci biju nezvladnute akcnejsie momenty... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci neskousli konec předchozího filmu. Za Spockem se vydává Spock - Nimoy si vzal režii a pokračoval i u IV - Cesta domů. Navázání na Khanův hněv se povedlo částečně, protože tady není silný záporák - klingoni jsou zde vyobrazeni až skoro komicky (válečníci místy připomínají kabaret klaunů), tomuto faktu napomáhá i angažmá Ch.Loyda v roli vůdce klingonů. Dr.Emmet Brown chce zabít Kirka?! Akčních scén je málo a jsou tak rychle zakončeny, že si je neužije ani milovník výbuchů leteckých modelů. Následně souboj Loyd-Shatner patří k nejvtipnějším ze soubojů. Samozřejmě na Gorn-Kirk to nemá.Toto je další důkaz, že lichý díl je slabší. Daleko více z filmu smrdí televiznost a menší rozpočet (viz. změna herečky K.Alley v postavě vulkánky Saavik - už se na ní hezky nekouká). Hodnocení OST: Horner navázal na hudbu, ale více se držel v pozadí. Každopádně pořád to byl Horner. 7/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko dnes věřit tomu, že to tvůrci Star Treku někdy se Spockovou smrtí mysleli vážně a jeho zmrtvýchvstání nebylo v plánu, nicméně kdyby mě o tom nepřesvědčilo nic jiného, tak právě tenhle film ano. Je vidět, že Pátrání po Spockovi vzniklo rychle, jde v něm jen o to jedno a děj jinak není příliš zajímavý. Není tak promyšlený jako u prvního filmu, není tak akčně zábavný jako v případě Khanova hněvu. Navíc Leonard Nimoy se v režisérském křesle zrovna nepředvedl, Christopher Lloyd se na Klingona moc nehodí a James Horner jako by pro soundtrack využil jen hudbu, kterou už měl složenou odminula, ale zdála se mu slabá. Přesto ale Pátrání po Spockovi není špatný film. Je "jen" lehce nadprůměrný. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi je plné roztomilých (typicky trekovsky laciných) scén a berliček, závěr přeexponovává přátelství mezi Kirkem a Spockem do roviny intimní romantiky a z hereckého přednesu klingonské posádky je vidno, jak asi náročné je vžít se do postav válečníků, kterým rozsedl čelo půl tunový pavián. Na druhou stranu je tu výborný McCoy a jeho vtipné hlášky, Kirk rozdá pár oldskůlových "pěsťovek" a celkem to odsejpá, takže zabavit se tím, máte-li rádi ST a jeho protagonisty, docela dá. 2-3* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)

Reklama

Reklama