Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Idego 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nadšených doporučeních od známých a i podle toho strašně vysokýho hodnocení jsem opravdu nečekal, že to bude tak infantilní. Příběh je primitivní (pro děti), dialogy jsou nesofistikovaný, psaný jednoduchým jazykem (pro děti), není tu absolutně žádný násilí (safe pro děti), takže i ten největší záporák je vlastně neškodnej a napětí a strach u toho můžou cítit leda děti, a prostě JE TO MOC PRO DĚTI. Jsou dětský pořady, který jsou boží i pro dospělýho, a měl jsem za to, že tohle bude mezi nima klenot, ale bohužel. Jak může tolik dospělých bavit něco i takhle vybrakovanýho, aby to mělo 4,5 tisíce hodnocení s průměrem 87%, fakt nepochopím. Leda u toho všichni hulili. To je pak super i Kouzelná školka. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No dobře, takže můj komentář ještě jednou, bo je třeba jej přehodnotit. První série byla nic moc, typ humoru, zvláště ten Sokkův, mi přišel dost trapný a scénáře jednotlivých dílů dost ubohé, pořád "na jedno brdo". Ale druhá série byla úplně nejlepší a závěrečná bitka byla fakt super. Třetí série byla už pak hlavně velkou přípravou na očekávané finále. Byla stále o dost lepší než první série, ale o málinko slabší než série druhá. Humor byl stejně jako v druhé série ale i přesto kvalitní. Sokka byl prostě nepostradatelný. A velkolepé finále zvýšilo průměr celé třetí série o maximum. Takové efekty se jen tak nevidí. Příběh byl také velmi kvalitní a všechny hlavní ale i mnohé vedlejší postavy jsou nezapomenutelné a mají hodně do sebe. Verdikt: 4 a 1/2* až 5* a 85 - 90 %. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

__Avatar the Last Airbender - Book 2 Earth, Vol. 2 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,024,088 //počet predaných kusov 78,776║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 3 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $523,506 //počet predaných kusov 52,403║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 4 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $520,102 //počet predaných kusov 43,378 ║ __Famózne!!! Najlepší kreslený seriál čo som mal možnosť vidieť za minimálne posledných 15rokov! Je to hravé, zábavné, s Avatarom zažívame neustále dobrodružstvo plné prekvapení, obsahovo nadmieru inovátorské a prepracované do detailu, animačne to bez problémov spĺňa najvyššie kritéria porovnateľné z Japonskými anime... po prvej 20dielnej sérii zatiaľ jednoznačne plné hodnotenie. /100%/ __dopozeraná 2. a 3. séria až v januári 2013 ale stálo to za to úžasnejší seriál nenájdete, niekoľko krát to dokonca dokázalo príjemne dojať ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Formule zpracovaná k dokonalosti. Cíleno na mladší, ale s velkým přesahem. Výborná animace, která i dnes mnohdy převyšuje standard, široká kasta zajímavých postav, skvěle dávkovaný humor, ale hlavně neuvěřitelně barvitý, živý svět, plný vlastní fauny, flóry a zajímavé historie. TLA je to, čím si Hvězdné Války přejí být. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Děti všech zemí pozor! (obzvláště ty velké jako já) Jeden z nejlepších animovaných seriálů, které jsem měl tu čest vidět - úžasný příběh plný dobrodružství, napětí, překvapivých i bláznivých situací, spoře dávkovaných mouder, skvělých postav a jednoduché angličtiny. A navíc vyvážený v počtu i kvalitě dílů a vykreslování jednotlivých charakterů! Nemohu si odpustit touhu vidět nejméně další tři knihy. Kéž by. (Book One - 100%, Book Two - 80%, Book Three - 95%) ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Maska modrého přízraku, kterou v seriálu Zuko několikrát použije, pochází z divadelního představení „Láska mezi draky“. Ono představení navštěvovala jeho matka Ursa, když ještě žila v malé vesnici Hira'a, a ucházela se o roli dračí císařovny. Poté, co byla nucena provdat se za Ozaie, si Ursa masky vzala s sebou na památku a uschovala je za podobiznu sebe a Ozaie ve svých palácových komnatách, odkud je posléze získal Zuko. (Azurovydrak)
  • Herečka Jessie Flower, která od druhé série dabovala postavu Toph, se ukázala už v sérii první, konkrétně v epizodě Věštkyně (2005), kde propůjčila svůj hlas postavě Meng. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama