Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Děti všech zemí pozor! (obzvláště ty velké jako já) Jeden z nejlepších animovaných seriálů, které jsem měl tu čest vidět - úžasný příběh plný dobrodružství, napětí, překvapivých i bláznivých situací, spoře dávkovaných mouder, skvělých postav a jednoduché angličtiny. A navíc vyvážený v počtu i kvalitě dílů a vykreslování jednotlivých charakterů! Nemohu si odpustit touhu vidět nejméně další tři knihy. Kéž by. (Book One - 100%, Book Two - 80%, Book Three - 95%) ()

T2 

všechny recenze uživatele

__Avatar the Last Airbender - Book 2 Earth, Vol. 2 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,024,088 //počet predaných kusov 78,776║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 3 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $523,506 //počet predaných kusov 52,403║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 4 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $520,102 //počet predaných kusov 43,378 ║ __Famózne!!! Najlepší kreslený seriál čo som mal možnosť vidieť za minimálne posledných 15rokov! Je to hravé, zábavné, s Avatarom zažívame neustále dobrodružstvo plné prekvapení, obsahovo nadmieru inovátorské a prepracované do detailu, animačne to bez problémov spĺňa najvyššie kritéria porovnateľné z Japonskými anime... po prvej 20dielnej sérii zatiaľ jednoznačne plné hodnotenie. /100%/ __dopozeraná 2. a 3. séria až v januári 2013 ale stálo to za to úžasnejší seriál nenájdete, niekoľko krát to dokonca dokázalo príjemne dojať ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

No tak jsem to konečně viděl. Má to několik chybek, jako třeba občasně nezvládnutá návaznost epizod, některé díly jsou dětsky hloupoučké a těžko se mi věří, že jsou postavy tak mladé. ALE. Má to neskutečně fajn svět, který se zlepšuje postupem času. Každý střípek historie nebo nového prostředí ho prohlubuje více a více a nelze to nemilovat. Postavy jsou naprosto geniální Zuko, Iroh a Toph patří k mým nejoblíbenějším. Má to neuvěřitelně dobrý vibe dobrodružnosti některých Japonských šónenů, který mě baví. Hlavně druhá a třetí série jsou opravdu vysokým nadprůměrem, který nemá daleko od dokonalosti. Fakt mě mrzí ty dílčí chybky, které mi brání to označit za dokonalé… jedna věc je ale jistá: Je to žánrově nejoriginálnější projekt, který vyniká všemi svými aspekty a dokáže vás zaujmout v každém věku. Mohu jedině doporučit. Pětikvalt jasný, moc mě to bavilo. ()

matt85 

všechny recenze uživatele

Voda: První série ukázala nejen velký potenciál, ale také naznačila, že jde udělat seriál jak pro dospělé tak i pro děti. Země: Druhá série sice víc povídková, něž příběhová, ale stále kouzelná a nápaditá. Oheň: Jedna z nejlepších sérií v historii seriálů! Závěr se nemohl povést lépe a i když to samožrejmě dopadlo dobře, tak vás to tak vezme, že kdyby to dopadlo špatně, tvůrci by to tím pokazili! Nezapomenutelný seriál, ke kterému se budu určitě vracet! P.S. Moje pořadí elementů podle oblíbenosti: 1. Země Proč: Protože kromě ovládání země je tu ještě kov, železo atd. 2. Oheň Proč: Ještě před týdnem bych oheň dal na poslední místo, ale po zkouknutí dílu The Firebending Master, kde je vysvětlena pravá krása elementu, jsem musel zvolit druhé místo! 3. Vítr a Voda: Oba tyto elementy jsou taky krásné, ale Voda měla málo prostoru, kvůli seznamování v první sérii a vítr dokonce ani skoro vůbec žádný prostor, ale nevadí :) ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Já sem nedal komentář? Tohle je jedna z nejepičtějších seriálových ság ever. Nenechte se zmást tím, že (a jak) to je kreslené. Postavy mají ohromnou hloubku a naprosto excelentní dynamiku vzájemných vztahů, napříč příběhem všechny rostou a mění se (mnohé více, než jen jednou nebo v jednom směru), záporáci tu jsou tak epičtí a hustí, že je musíte milovat i když je nesnášite a celý příběh má jasné směřování, které jde od úvodu přes krásně rostoucí gradaci až k úžasnému závěru. Plus to je jeden z mála seriálů, kde vedlejší zápletky a fillerové epizody nejsou opruz, ale stojí za to je vidět. Teda, na konci je trochu cítit, že tam došlo k pár ústupkům dětskému publiku (neumře tolik postav, kolik by mohlo), ale i tak to vyzní velmi silně. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Podle oficiálních zdrojů vládl ohnivý lord Azulon národu ohně celkem 75 let. To dává smysl, jelikož Azulon nastoupil na trůn ihned po smrti svého otce Sozina v roce 20 AG a skonal roku 95 AG. Po jeho smrti, během korunovace jeho syna Ozaie, však jeden z mudrců zmiňuje, že panoval pouze po 23 let. (Azurovydrak)
  • Aangovo tetování v avatarském stavu září proto, že vede přes všechny kanály chi v jeho těle, tudíž je spojeno s jeho duchovní podstatou. (Azurovydrak)
  • V epizodě Jižní vzdušný chrám (2005) si můžeme všimnout, že socha avatara po pravici Rokua vůbec nepřipomíná avatarku Kyoshi. Je tomu tak proto, že v době vytváření první série si tvůrci vystačili pouze s postavou Rokua, tudíž neměli důvod se zaobírat jeho předchozími vtěleními. Kyoshi vznikla až při tvorbě druhé série, kdy postava nabyla na významu. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama