Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano Ano Ano treekies film opět se vším co k němu patří. Snaha o vyjádření myšlenky v tomto případě o ochraně zvířat, která je však ve skutečnosti myšlena více globálně je skvěle provedeno. Akce a star trek jednou nejsou a být nemohou. A komediální stránka ( chtělo by to ještě nějaké lepší a více hlášek kamenné tváře Spoka ) je to opravdu skok od původních filmů, ale musím říct... skvělý nápad. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Solidní zápletka, která tentokrát poprvé přesahuje pouhý děj epizody seriálu. Celé už se to ovšem z velké části odehrává mimo loď Enterprise . Vlastně se to skoro celé odehrává ve 20. Století, tudíž to není až takové Sci-Fi jakým by měl Star Trek být, nicméně na druhou stranu tady je mnohem více prostoru ztotožnit se s postavami. Zejména tu pak vyniknou charaktery Kirka a Spocka. Pro mně je to jeden z těch lepších Star Treků. Lehoučký nadprůměr, 3 hvězdy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Před úvodními titulky je lehké připomenutí předcházejících událostí. Spock alias Leonard Nimoy si opět tento snímek zrežíroval. Hudbu tentokráte dostal na starost Leonard Rosenman. CITÁT - Pane Zullu, směr domov........... Admirál Kirk a posádka lodi Interprise ( která už neexistuje ) odlétají Klingonskou zelenou lodí na svou základnu. Musí zde čelit závažným obviněním ze strany Kligonů. Mezi tím z hloubi vesmíru přilétá divná a nebezpečná sonda, neznámého původu. Sonda dokáže rušit všechny možné druhy energií. Vzájemné spojení mezi doktorem Kostrou a Spockem vyvrcholilo tím, že se doktor Kostra neustále drží kousek od Spocka. CITÁT - Někdo na něj musí dohlížet.......... Neznámá sonda začne ničit planetu Zemi, tím že jí začne vysávat oceány. Tento díl obsahuje prvky cestování časem CITÁT - Časový warp !!!.......... Snímek se neodehrává ve vesmíru, ale na planetě Zemi v současnosti v San Francisku. Komické situace našich hlavních hrdinů vás určitě rozesmějí. Třeba odpověď na otázku, zda mají rádi pizzu. CITÁT - Ano, ne, ne, ano, ne, ano, ano........... Trikově zase o kus lepší, hudebně vynikající a humorně nejlepší, co kdy zatím ve Star treku bylo. Prostě warp pět. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Po dlouhém jednání Shatner souhlasil, že bude v tomto pokračování hrát. Podle neoficiálních informací za roli inkasoval 2 milióny amerických dolarů. Ve smlouvě si navíc vymínil, že odměnou za jeho účast na tomto filmu bude post režiséra případného dalšího pokračování. Leonard Nimoy obdržel jako herec a režisér snímku 3 milióny amerických dolarů. (WolfR)
  • Natáčelo se od 24. února do 5. května 1986 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Můstek Saratogy byl vybaven zbylými dekoracemi z můstku Enterprise. (WolfR)

Reklama

Reklama