Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Falko 

všechny recenze uživatele

Spock tentokrat ako reziser filmu nam ukazal Star Trek trosku v inej podobe, na aku sme boli zvyknuti, teda skor v takom nezvycajnom, komedialnom obale. Nie kazdemu to mohlo sadnut a ja sam som premyslal nad tym, ci mu dam 3 alebo 4 hviezdicky, ale bavilo ma to, takze predsa len za 4. ________ William Shatner - (Kirk) +++ Leonard Nimoy - (Spock) +++ DeForest Kelley - (McCoy) +++ James Doohan - (Scotty) +++ George Takei - (Sulu) +++ Walter Koenig - (Chekov) +++ Nichelle Nichols - (Cmdr. Uhura) +++ Jane Wyatt - (Amanda) +++ Catherine Hicks - (Dr. Gillian Taylor) +++ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Další skvělý film ST. Takže opět pro jistotu připomínám, že jsem velkým fanouškem původního seriálu ve známé zkratce TOS (The original series), který je pro mě naprostou srdcovkou. Takže jak už jsem popisoval v předchozím filmu. Trojice filmu Star Trek: Khanův hněv (1982), Pátrání po Spockovi (1984) a tento mají obdobnou atmosféru. A také fakt, že ta trojice krásně navazuje. Tato Cesta domů má sice odlišnější příběh a větší jednoduchost, méně sci-fi prvků ve vesmíru, takže pokles je zde snad jen minimální. Já jako obří fanda Treků jsem opět plně spokojen. Zajímavý příběh vrácení zpět časem a k tomu to, že toto bylo pojato neskutečně vtipným způsobem. Vtipné scény, k tomu je vyplnovala skvělá herecká sestava mého oblíbeného týmu hrdinů. Kligonská lod sice už není jako Enterprise, ale velkým problémem to není. O nějakých větších nápadech se zde hovořit nedá, ale ta nadlehčenost, humor, jednoduchost a herci držící opět pohromadě - to mi dává jasný důvod k opětovanému jásotu. Hudba méně výrazná, ale hodila se zde. Úplný závěr mě potěšil, to jakou získali lod na konci - no víc vykecávat nechci. Nápady s velrybami mě zaujaly. Takže režie Nimoye se opět skvěle odrazila na celkové kvalitě, podobně jako u předchozího díla. Takže mě to k nadšené zábavě bohatě stačilo. Další skvělý ST kousek to je. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Guessing is not in my nature. Spock chladne a solí hlášky, Kirk se rozohňuje a v příjemně osmdesátkovém duchu toká s bioložkou a Star Trek získává inspiraci a s ní naštěstí i kvalitu. Paradoxně ale tam, kde málem taxikář přejede admirála, z Čechova dělají špióna a McCoy nadává doktorům. To všechno dává dohromady nejlepší díl, ale zároveň nutí přemýšlet, jestli lze podobně nápaditý výlet kvalitativně zopakovat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice nemám moc rád filmy s cestováním v čase, ale tady to klidně překousnu... kromě typicky startrekovské akce uvidíte větší množství humoru než je obvyklé - právě díky cestování v čase... mimochodem krádež plutonia z letadlové lodi Enterprise v podání velitele Čechova opravdu stojí za to... A protože velryby by se opravdu neměly vybombit (díky, Nelsone), 80%. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nimoy se vrátil k režisérskému křeslu a utvořil nejméně akční, ale o to více zábavnější a duchaplnější Star Trek film. Nejprve se sice vesmírem toulá „mimozemská“ sonda, která svým signálem ničí vše elektronické. Tady se opět navazuje na předchozí díl a tak se posádka vrací z Vulkánu na Zem vyslechnout si své tresty. Jenže to by nebyla posádka Enterprise, aby rychle nepřišla s pomocí. Musí se letět do minulosti a vyzvednout dvě velryby. Je to skoro výplod zhuleného mozku, ale ona je to opravdu zábava. Celá epizoda na Zemi je velmi vtipná a konfrontace lidí z 23.století s 20.století nabízí plno gagů. Dokonce se zde objeví jako pocta letadlová loď Enterprise. Ač film není nabušený efekty, tak nese ekologickou myšlenku. Velmi zábavný díl Star Treku. Nejvtipnější scéna (v originále) je, když se Čechov ptá lidí na ulici na "nuclear wessels". Hodnocení OST: čistý průměr, který se Hornerovi a Goldsmithovi nevyrovná. 5/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Výrobní náklady čtvrtého pokračování činily okolo 23 milionů amerických dolarů. Svými třžbami je daleko překonal a docílil větších zisků než první film z roku 1979. (WolfR)
  • Trikové efekty opět zajišťovala společnost Industrial Light and Magic. Zobrazené velryby ve filmu jsou jen modely. (WolfR)
  • Původně měla poručík Saavik (Robin Curtis) v důsledku událostí na planetě Genesis se Spockem (Leonard Nimoy) otěhotnět. Leonardu Nimoyovi se to ale vůbec nelíbilo, a tak byla tato událost ze scénáře vyškrtnuta. (WolfR)

Reklama

Reklama