Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Záhadná mimozemská entita (Greenpeace?) ohrožuje zemi a pokud Kirk a spol. nepřivezou na Zem dvě velryby, pravděpodobně za to lidstvo zaplatí daň největší. Celá zápletka s cestováním časem, unášením kytovců a "zelenou" agitkou je čiré WTF, ale Nimoy si včas uvědomil, že se to nesmí brát moc vážně, čímž Cestu domů prakticky zachránil. McCoy hláškují v nemocnici, Kirk urážející lidi na ulici a Spock používající vulkánský stisk na pankáče v autobuse... na to se nedá zapomenout. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Squellý zářez do série TOS filmů, kde je vidět, že se Spock od předchozího filmu hodně zlepšil, jako rejža;-) Námět jest klasický ST. Hudba je bezchybná a dnes jsem již zcela přesvědčen, že totálně připomíná stylově právě TOSku, záměrně. A i když (jak jsem již zmínil jinde) nemusím moc humor ve ST (obecně vůbec v SF žánru), tak tady je v podstatě...bez chyby a některé scény jsou dávno pro trekisty, doslova...kultovní. Já osobně považuji za vrchol, rozhovor McCoye se Spockem, když odletí z Vulkánu. To nemá chybu! Nebo, nadávající kpt. (pardon, tady ještě admirál) Kirk na taxikáře a samoz., slavná scéna v autobuse. :))) A navrch, sympatická Katka Hicksová, která za pár let bude kupovati od bezďáka, jistou panenku s Karlem Lee Rayem uvnitř. :))) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná sci fi podle pravidel. 1) Éra Star Treku mě minula. Seriály z 60. a 70. let jsem jako občan socialistického Československa neměl možnost v době vzniku sledovat. Ani 90. léta jsem netrávil u televizních obrazovek, i když tehdy snad už některé filmy a seriály na obrazovky pronikly. A tak se k těmto dnes už historickým archiváliím dostávám až v 21. století. Takový je život. 2) Viděl jsem toho velmi málo. Několik pokračování původního seriálu a několik samostatných filmů. Vše mělo různou úroveň zpracování, jak to tak u projektů podobné šíře nutně dopadá. Ale všechny mnou shlédnuté střípky měly nápady a šťávu. 3) A totéž platí i o Cestě domů. Film má šmrnc. Čtvrstoletí od vzniku se podepsalo na filmových efektech, ale, jak už jsem nejednou psal, triky nejsou důvodem, proč koukám na filmy. Snímek respektuje klasická pravidla sci fi dobrodružství. Rozhodující je příjemný, divácky nenáročný scénář a vše ostatní mu jde na ruku. Film není příliš vtipný, ale trochu je. Film oplývá ve své době možná efektními, dnes jen úsměvnými triky, ale není jim podřízen. Ve filmu jsou i malé honičky, jen tak pro zpestření, víte, ne proto, aby bylo jak zaplácnout dvě hodiny. 4) Byl bych raději, kdyby se tvůrci jasně rozhodli, jestli půjde o komedii nebo o napínavou sci fi. Tato ani ryba ani rak nebyla ani silná komedie, ani silná sci fi. Téma návratu časem do minulosti (resp. současnosti) je téma vděčné a zde je jeho potenciál využit jen částečně. Přesto však jde o příjemný film. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film z těch starších dílů Star Treku...Střed technologií je vždycky největší sranda (Klingonský křižník a rybáršká loď)...Spock a jeho chvat - to nemělo chybu!!..Vždycky mne fascinovaly ty přiběhy, kdy lidé z budoucnosti přicestují do minulosti a natřou nám to se vším všudy...Taky bych chtěl někdy vrátit čas, byť jen o pár minut, ale vím, že takový luxus si může dovolit jenom naše scénaristická fantazie... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Letadlová loď v přístavu ve skutečnosti není USS Enterprise, ale starší USS Ranger z třídy Forrestal. (Saccard)
  • Po dlouhém jednání Shatner souhlasil, že bude v tomto pokračování hrát. Podle neoficiálních informací za roli inkasoval 2 milióny amerických dolarů. Ve smlouvě si navíc vymínil, že odměnou za jeho účast na tomto filmu bude post režiséra případného dalšího pokračování. Leonard Nimoy obdržel jako herec a režisér snímku 3 milióny amerických dolarů. (WolfR)
  • Původně měla poručík Saavik (Robin Curtis) v důsledku událostí na planetě Genesis se Spockem (Leonard Nimoy) otěhotnět. Leonardu Nimoyovi se to ale vůbec nelíbilo, a tak byla tato událost ze scénáře vyškrtnuta. (WolfR)

Reklama

Reklama