Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

eye candy 

všechny recenze uživatele

Row row row your boat gently down the stream merrily merrily merrily merrily life is but a dream. Je pravda, že speciální efekty vypadají spíš jako ze začátku 70. než z konce 80. let a Nimoy působí trochu unaveným dojmem, ale celé je to takové hravé, odlehčené a zároveň se zde s lehkostí Star Treku vlastní, bere do parády atraktivní téma víry. / Bůh: "Potřebuji vaši loď". Střih na hlásícího se Kirka.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak po prvé: strašné efekty! Kým dvojka až štvorka mali na svoju dobu unikátnu grafickú stránku, piaty diel má efekty na úrovni sedemdesiatych rokov. Dej je vynikajúci (hlavne vyvrcholenie), ale večná škoda je, že sa zo Star Treku pomaly stáva zábavka na nedeľné popoludnie prepchatá občas až trápnym humorom. Neviem sa rozhodnúť či postarší Spock na tábore spievajúci pri ohníku je vtipný alebo trápny... asi to druhé. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl z klasické šestice. The Final Frontier má zajímavý námět a plus v exotickém prostředí, ale tím výčet jeho kvalit končí. Děj je občas nudný, občas hloupý. Nezachránily ho ani slušně napsané postavy, ani filosofie. Filmu chybí ta správná trekkie atmosféra. William Shatner se o ni sice pokusil, ale stvořil jen jakousi parodii. Zápletka nabídla několik silných scén, bohužel z většiny promarněných. Přesto stará známá posádka utáhla i tenhle slepenec alespoň na průměr. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Plánoval som si dať Star trek maratón na Sky Showtime, ale piatu epizódu som tam nenašiel a tak som využil iné cestičky ako sa k filmu dostať. Síce rozhovory Klingáčov boli bez titulkov, ale v konečnom dôsledku to filmu nijako neuškodilo. Po jeho skončení viac menej chápem prečo v sérii na službe Sky táto epizóda chýba lebo jej chýba takmer všetko, aj keď istý filozofický rozmer má. Podľa hodnotenia na čsfd aj na imdb, kde má od celosvetových nerdov ešte o čosi menej ako na našej databáze (5,5/10) už viem že tento diel som jednoducho mohol vypustiť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhym dielom môj najoblubenejsi film s Kirkovou posadkou. Podla mna ma zo vsetkych filmov najblizsie k poetike serialu. V centre pribehu je trojica Kirk, Spock a Kostra a tentoraz okrem vtipnych hlasok predvedu aj poriadne emocie. Chemia medzi nimi je proste dokonala a miestami dojimava. Ostatni clenovia posadky sice nie su zbytocni a maju par zmysluplnych scen, ale tentokrat su na vedlajsej kolaji. Hlavna zapletka mi tiez pripada klasicky Star Trekovsky filozoficka a mne sa pacila. Dokocna namiesto finalneho zapasu s Klingonmi dôjde k ich zmiereniu. Slabsi je snad len predstavitel Syboka, ktory by potreboval charizmatickejsieho herca. Technicka stranka mi nepripada vôbec zla. Sceny na lietajucich topankach su super a vesmirne sceny su v pohode. Vydaril sa aj soundtrack, ktory obsahuje pekne variacie hlavneho motivu. Sem tam sa nevydarili len niektore komicke sceny, ktore pôsobia nepatricne. Striedanie dramatickych scen s komickymi uplne Shatnerovi nevyslo. Mozno, ze to pôsobilo lepsie v pôvodnom dvojhodinovom zostrihu, ktory nikdy nevysiel. Ale aj tak som s vysledkom spokojny a podla mna sa jedna o dost podhodnoteny diel. 8/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)
  • Přistávací modul mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus (Koperník). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama