Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Mé první seznámení s tímto světem bylo ve filmu Star Trek: Do temnoty, který se mi páčil, ale na Star Wars to prostě nemá i přesto že jde dnes již o kultovní sci-fi. Trvalo dlouhých 6 let a já se odhodlal k tomu, že zhlédnu všechny díly původního seriálu a všech 10 filmů. Bohužel mě moc tento pilot nenadchnul, ale vzhledem k tomu, že jde o tzv. zkušební verzi, jelikož byl poté seriál zrušen a začalo se pracovat na novém scénáři, myslím že to dopadlo celkem fajn. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pilotni dil Star Treku naznacil presne styl, kterym se serial ubira vpodstate dodnes. Sci-fi z dalnych galaxii. Osamela lod objevujici nove svety a civilizace. Kapitan, mustek, posadka, teleporty. A v neposledni rade filosoficke otazky. I kdyz z ansamblu tohoto dilu zustal do ostre verze jen Spock a triky jsou uz hodne retro, koukatelne to je. ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Jediný Star Trek, který jsem viděl byl z roku 2009 a 2012 a co bylo předtím jsem nikdy nic neviděl. Akorát jsem si pamatoval obličej Spocka. A nikdy by mě nenapadlo, že si někdy pustim nějaký starý film nebo díl ze seriálu. A najednou koukám po starých sci-fi filmech a nedalo mi to a zkusil jsem pilota, když je to tak znamý. A jsem docela překvapen příběhem a Christopher Pike mi hnedka sednul, jako kapitán, když ho hrál Jeffrey Hunter. A najednou se tady dočtu, že tohle je jediný díl a pokračování je s jinou posádkou, že zůstal akorát Spock. No tak trochu zklamání a musim teda zkusit tu známou verzi s jiným kapitánem Kirkem o kterým tady píšou, že je lepší než Pike. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejzajímavěji koncipovaných sci-fi co kdy viděl, kam se hrabou filmy Star Treku i ty nové, tak originální a kvalitní příběh nemají, děj u kterého musíte přemýšlet a dívat se i jinýma očima, je přes svou kulisovost naprosto nestárnoucí podívanou. Škoda, že takový ráz seriálu, by byl pro většinu diváků moc složitý a tak se přešlo k seriálu jak jej známe v odvysílané podobě. Kapitán Pike je minimálně stejně sympatický jako Kirk. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

První pilot, který vlastně ani Star trekem ještě není, myšleno tím, že z charakterů je tu pouze maximálně nevyužitý Spock, který se navíc začal usmívat na jakési rostliny a Spocka takové věci neobměkčují a úsměv jsem na něm viděl jen matný, ale to je tím, že jeho charakter nebyl ještě utvořen a druhým charakterem je kapitán Pike, který přesně pasoval do tehdejší doby, ale domnívám se, že s ním by se slavným tento kult nestal. Jako kuriozitka ano, ale pokud je toto vaše první seznámení se Star trekem, pak se nenechte odradit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Lloyd Bridges byl osloven, aby hrál kapitána Pika, ale odmítl s obavami, aby sci-fi žánr nepoškodil jeho kariéru. (Chatterer)
  • Podtitul „Klec“ byl původně jen pracovní. Posléze byl snímek přejmenován na „Zvěřinec“, avšak poté tvůrci přistoupili zpět k původnímu návrhu. (Terva)
  • Talosiany nehráli herci, nýbrž herečky, které byly později předabovány mužskými hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama