Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pilotni dil Star Treku naznacil presne styl, kterym se serial ubira vpodstate dodnes. Sci-fi z dalnych galaxii. Osamela lod objevujici nove svety a civilizace. Kapitan, mustek, posadka, teleporty. A v neposledni rade filosoficke otazky. I kdyz z ansamblu tohoto dilu zustal do ostre verze jen Spock a triky jsou uz hodne retro, koukatelne to je. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejzajímavěji koncipovaných sci-fi co kdy viděl, kam se hrabou filmy Star Treku i ty nové, tak originální a kvalitní příběh nemají, děj u kterého musíte přemýšlet a dívat se i jinýma očima, je přes svou kulisovost naprosto nestárnoucí podívanou. Škoda, že takový ráz seriálu, by byl pro většinu diváků moc složitý a tak se přešlo k seriálu jak jej známe v odvysílané podobě. Kapitán Pike je minimálně stejně sympatický jako Kirk. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Dalo by se rici Pilot slavneho sci fi serialu Star Trek. Jako takovy si stoji velice dobre, precijenom jsme v roku 1966 a televize se urcite nehrnuly prilis investovat do takhle nejisteho projektu. Tenhle pilot je taky zajimavy tim, ze se v nem nevyskytuje jeste kapitan James T. Kirk, ale Christopher Pike. Vlastnici si totiz nechali pustit tento pilot a ac se jim libil prisel jim prilis vedecky, tak se rozhodli to vzit odznova, vymenit celou posadku a udelat serial poutavejsi. Tolik k historii Star Treku a ted k samotnemu dilu. Pribeh je opravdu pomerne slozity a na tehdejsi dobu mohl pusobit prilis vedecky a nepoutave. S tim nelze nez souhlasit, presto se autori s tematem docela slusne ztotoznili a patrne je to, ze ze svych moznosti vyzdimali opravdove maximum. Pro me jako zacatek jednoho neuveritelneho dobrodruzstvi jde o dobry pilot. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa nejak extra nezapájal do debaty, že či Star Trek, alebo Star Wars (rovnako ako Marvel vs.  DC), pretože v detstve som skrátka začal s Marvelom a Star Wars, a už mi to potom ostalo. A začať v dospelosti študovať komiksové DC, alebo televízny Star Trek zaberie niekoľko rokov. Po tých rokoch som sa ale rozhodol, že si od budúceho roku Star Trek skuknem (teda nie celý, len Original Series, filmy a New Generation). A pilot bol obstojný. Prudko televízny, ale zábavný. Jefferey Hunter v hlavnej roli mi prišiel zúfalo necharizmatický, ale môže to byť len zažitou popkultúrnou spätosťou s Williamom Shatnerom. Nimoy, v tých pár scénach, skvelý. 3 a 1/2. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl Star Treku je asi hlavně pro ty nějvěrnější fanoušky, neutrálnímu divákovi nemá The Cage moc co nabídnout. Největším problémem je, že film působí strašně lacině. Všechny kulisy a kostýmy jako by byly vyhrabány ze skladišť filmových ateliérů po tom co si své již odsloužily v jiných filmech. Navíc mentální kamufláž není zrovna nejatraktivnjěším tématem. Cítím z toho snahu ukazovat co nejvíce sci-fi, za použití těch nejlacinějších prostředků Na druhou stranu je celé to zpracování poměrně roztomile naviní. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Po nevydařeném pilotním dílu "Klec" si stanice NBC vyžádala po Roddenberrym tři scénáře, ze kterých by vybrala ten pro nový pilotní díl. Rozhodla se pro scénář, který dnes známe jako díl "Kam se dosud člověk nevydal", protože byl nejakčnější a bylo v něm nejvíce vesmíru. Druhé dva scénáře nebyly opuštěny, natočily se podle nich díly "Muddovy ženy" a "Sláva Omegy". (mirliflore)
  • Existují dvě verze tohoto dílu. První, původní barevná 35mm a druhá, rozšířená o komentář Gena Roddenberryho a s použitím několika scén v černobílém 16mm filmu. (Doctorow)
  • Talosiany nehráli herci, nýbrž herečky, které byly později předabovány mužskými hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno