Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

tombac 

všechny recenze uživatele

V asijském kině jsem sice Tom yum goong neviděl, přesto mne uchvátil. Přesněji řečeno, bojové scény mě uchvátily. Oproti Ong-baku nedoznaly výraznějšího posunu vpřed, jen jsou dynamičtější a oku více lahodí. Radost na ně pohledět, některé berou doslova dech. Pro fanouška martial arts hotové orgie. Film má modernější look, než Ong-bak, meziakční sekvence oplývají menší dávkou stupidity, ale stále se nejedná o nic extrovního. Ve výsledku by si snímek právem zasloužil 3*. Proč tedy dávám nakonec hvězdy 4? Za slušný rozptyl bojových stylů, non-stop vybití restaurace, zlámání končetin několika desítkám mužům (jak praktické... polámání už nevstanou :-)) a scénu s capoeirou (přiznám se, fandil jsem Brazilcovi :-)), nejoblíbenějším to mým druhem bojového umění. Zdánlivě nezdolatelný obr (Nathan Jones) také ušel :-) ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez, Tony Jaa patří k novodobým bohům bojových filmů spolu s Iko Uwaisem. Film je několikanásobně lepší než díl první. Naprosto perfektně propracovaná choreografie bojů, Tony má neskutečnou fyzičku. Potěšila přítomnost Lateefa Crowdera nebo Nathana Jonese. absolutní vrchol filmu je několik minut trvající souboj na schodišti, který je celý točen na jeden záběr a následně ukázka padesáti způsobů lámání kostí. Jeden z nejlepších bojových filmů. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,7miliónaTržby USA $12,044,087Tržby Celosvetovo $27,165,581Tržby za predaj DVD v USA $13,293,677 //počet predaných kusov 744,511║ Jóój, ten príbeh je opäť jeden veľký preplácaný guláš, ale zas to zachráni choreografia súbojov, Tony Jaa je proste jednotka v karate a nevadí ani keď padúchov tlčie ako na páse po desiatkach. Akcia proste dominuje a niektoré dlhé zábery bez strihu sú proste fantastické, chcelo to lepšieho režiséra a mohla to byť žánrová delikatesa. /60%/ ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 provází totálně chaotický a nekoncentrovaný děj s chatrným ekologickým rozměrem, který má ke všemu ještě tu drzost se vydávat za něco docela normálního. Nevypráví obrazem, disponuje hezkými obrázky, což není totéž. Tvůrci evidentně nepochopili, že dobrý akční film od špatného akčního filmu neodlišuje choreografie soubojů a způsob, jakým jsou natočeny, ale paradoxně právě příběh a motivace hrdinů. Místy to vypadá jako parodie na Ong-bak 1, i když víceméně jde o diletantství scenáristů, kteří respektující žánr bum-prásk material artistů a odmítají ho ozvláštnit, a producentů, kteří se nezdráhají kvůli nejnižšímu diváckému jmenovateli osekat celý děj do slabikáře. Tony Jaa má každopádně poměrně zajímavý styl boje; přesně na pomezí fyzického, vycházejícího z jeho profese kaskadéra, a esteticky-měkkého. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak je to pro mě druhý film s Tony Jaa, který jsem nyní shlédnul. Sakra, dám snad všechny jeho filmy, začínají mě pekelně bavit. Bojové umění ovládá Tony Jaa opravdu bravurně, to co předvádí v tomto filmu je neuvěřitelné. Taková choreografie se jen tak často nevidí. Předchozí film, který jsem viděl: Ong bak (2003) se mi též líbil, ale 1/3 tam byla nezáživnější, nějaké nelogičnosti, ale soubojů tam bylo dost - 82% -4*. Zde bylo teda o dost víc soubojů, respektive několik dlouhých, soubojových linií, kdy Tony bojuje s velkém množství protivníků. Má to neuvěřitelně dobré nápady, nedá se to nějak popsat: výskok do vzduchu, podlezení zábradlí, výskok a dvěma nohama eliminace protivníka, no prostě je toho víc. Takže jak to shrnout. Rozhodně adrenalinový, soubojový film, který mý prostý příběh a je založen většinou na velkolpeých soubojů. Úvod je vydařený, hned ze začátku, úvodní asi desetiminutovka mě zabaví. Pak dojde k únosu dvou slonů. Tahle myšlenka, že Thajci nenechají dopustit, aby bylo ublíženo slonům se mi líbila, vůbec mi to nepřišlo nějak praštěný. Thajci mají svoje způsoby života atd. Takže hned zhruba v 15 minutě jde Tony na věc a už to lítá a začíná akce od začátku do konce. Akce ? No, přestřelek je málo, ale to nevadí. Z Tonyho strany dostáváme velmi slušnou nadílku bojových kousků. Takže 1/3 filmu je taková seznamovací, ale už je vše hezky rozjeté. Takže 2/2 filmu je výrazně akčnější či nejakčnější, protože film jako celek je sám o sobě velmi akční. Zápory ? Jediným záporem bylo pro mě velmi velké a místy mírně chaotické řetězen postav. Postav zde bylo dost, gangy proti gangům, do toho policajti, někteří na záporné straně - takže nějaké nelogičnosti bych tu našel, ale to je asi ejdniný zápor, který sice není nějak velký, ale zase ne malý + 2 menší nelogičnosti, které jsem nepochopil ve filmu, ale to je celé k záporům. Vůbec to na filmu neubere, takže mám jasno, že si to těch 5* rozhodně a ještě jednou rozhodně zaslouží. Hudba je celkem dobrá, hodí se do každé scény. Herecké obsazení je také dobré, všichni nějakým způsobem zaujmou - uvěřitelní jsou atd. Úplné finále je opravdu monstrózní. Jiný název snad ani nedokážu zvolit. Scéna, kdy Tony sebere kosti z vystaveného slona a začne mlátit velmi udělané týpky - to jsem nechápal. Jeden udělaný protivník mi přippomněl trochu Steva Austina, až na to, že tenhle byl tak 4x udělanější a větší. :-) No jako úplný konec se povedl. Takže nemám co vytknout. Akční bojává scéná střídá další akční bojovou scénu. Je zde snad více soubojů než v Zátahu, na který nedám dopustit. Jak říkám, zde byl problém to chaotické řetězení postav, ale dokázal jsem se přes to velmi snadně přenést. Takže všem fanouškům akčního žánru a hlavně těm, kteří mají rádi bitky či bojové umění tohle sednout určitě musí. Minimálně na ty 4*. :-) No, nedá se to dále okecávat, kdo uvidí, uvěří, že je to fakt pecka. Celkově hodnotím na rozhodně zasloužených 94% = ***** ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)
  • Bezestřihová hotelová bojová scéna má přes čtyři minuty. Povedla se až na šestý pokus, což je ke konci viditelné na Tonyho unaveném výrazu. (hot_spot)
  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama