Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Často jsou to strašné sračky, ale minimálně polovina pokusů je buď zajímavá, nebo dokonce použitelná v každodenním životě (je lepší v dešti jít nebo běžet?). Navíc si myslím, že kdyby byla podobným způsobem vyučována fyzika, chemie, matematika..., tak bych nemusel mít celý život čtyřky a třeba by mě to i bavilo. 80% ()

stenrik 

všechny recenze uživatele

Máme štěstí! Právě sledujeme Hynemana v jeho přirozeném teritoriu! Ale musíme být potichu! Je velmi plachý!----- Tohle je Hynemanova krev! Uznávaná Číňany pro své hojivé a regenerační účinky. Zá pár hodin začne rozežírat podlahu této budovy a pak se začne replikovat! https://www.youtube.com/watch?v=wZigahtFzeE ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Když mi spadne kousek jídla na zem mám přesně tři sekundy než se na něj dostanou bakterie, při pádu výtahu se zachraním jedině tím, že těsně před dopadem vyskočím, pro letecké společnosti je při havárii jednodušší odškodnit mrtvé než platit zmrzačeným do konce života, motor letadla dokáže odfouknout taxík a mnoho dalších úplně zbytečných věcí vím díky Vám pánové. http://www.futuresack.com/uploads/images/Funnies/Adam%20Advice.jpg ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad stanice Discovery čerpající z dost možná nevyčerpatelného námětu "mýty vs. realita". Ačkoli občas by se dalo o smysluplnosti zkoušek a testů některých mýtů pochybovat, nemění to nic na tom, že se jedná o pořad vtipný a zároveň zajímavý, poměr "hardcore-laik" je skvěle vyvážen; divák se základními znalostmi fyziky a jiných věd pořad pochopí a zároveň nebude mít pocit, že z něj někdo dělá blbce (i když...). Prima. 7/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Adam a Jamie! Způsob, humor a nasazení s jakým tihle týpci uchopí a zpracují kdejakou ptákovinu, prostě nemá chybu. Bez nich byl byl efekt pořadu poloviční. Je to zábavné, šílené, ujeté, návykové, neomrzí se to a navíc se člověk pokaždé dozví něco nového. Zabije mince hozená z mrakodrapu chodce na ulici? Mohou při kýchnutí vypadnout oči z důlků? Může vás zabít CDečko? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Relácia získala viacero vyznamenaní za podporu vedy a kritického myslenia v populárnych médiách. (Greenpeacak)
  • Aj napriek tomu, že predstavitelia sú profesionáli v experimentoch, musia požiadať o vládne povolenie a pomoc iných odborníkov. Niektoré činnosti majú samozrejme zakázané. (Greenpeacak)
  • V niektorých štátoch sa v dabingu upravujú jednotky miery či váhy (stopy, libry, palce) a podobne na metrický systém, aby mal divák lepšiu predstavu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama