Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Spapanek 

všechny recenze uživatele

Je to jenom chvilka, co jsem se vrátil z kina... V hlavě mi duní motory stíhaček a já si říkám, že bych se měl na ten film podívat ještě jednou, než něco napíšu. Ale protože se do kina zase nějakou dobu nedostanu, vizte můj příspěvek: V prvé řadě u mne film boduje už tím, že je francouzský a není to standardní vyčichlá americká slátanina (ono do velké míry je, ale nechá se to zvládnout) Děj nedává velký smysl, ale to mi při sledování snímku až tak moc nevadilo, naprosto mne uchvátila vizuální stránka a nádherné pohledy na a z letadel. Dvě z těch čtyř hvězdiček za krásné ukázky mraků a nízkých průletů. Zdar všem ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Sky Fighters, film, který vám zkratuje všechny logické obvody. To tak makám doma s puštěnou televizí a nestačím zírat. COOL fakt dokáže vyhmátnout ty největší koniny. Někdy vtipné koniny, ale ne dneska. Při představě, že by mohly věci fungovat aspoň z 5 % tak jako v tomhle filmu, chytám záchvaty smíchu. Je to tak blbé, až je to blbé. Strašná nuda. Na to, aby to mohlo být tak blbé až je to zábavné se to bere moc vážně. Ten film má dvě fakt povedené a stylové scény. Stryptýz pro vojáky a překročení nadzvukové rychlosti těsně nad základnou teroristů. A ten stryptýz je lepší. Což je u filmu o pilotech stíhaček smutné. ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jsou Sky Fighters strašně zvláštní film... kterému dávám pět hvězdiček s plným vědomím toho, že většina lidí nejspíš musí končit někde u třech. Prostě si nemůžu pomoct. Kavalíři oblak to u mě vyhráli tím typicky francouzským šarmem (snad přímo drzostí?), se kterou Gérard Pires divákovi naservíruje hloupoučký a řídký scénář plný těch nejstrašlivějších klišé tak suverénně a... elegantně? Ať tak nebo tak, přinejmenším milovníci stíhaček mi pět hvězdiček rozhodně podepíšou, protože letecké scény skýtá tenhle "euroblockbuster" v mimořádném rozsahu a kvalitě - skutečně nepřeháním, i ve srovnání s pro mě kultovním Top Gunem vyhrávají Mirage na celé čáře! Ale Sky Fighters toho stejně nabízejí daleko víc, než jen letadýlka. Třeba na první pohled přitrouble oknírkovaného Benoit Magimela, z něhož přitom ve skutečnosti po celý film srší nečekané charisma. Neznámou, a možná právě proto tak báječně sexy Géraldine Pailhas. Po výtvarné stránce velmi originální úvodní titulky. Naprosto exkluzivní soundtrack s Thirteen Senses, Placebo nebo třeba Chrisem Cornellem. A hlavně prapodivnou, nepopsatelnou atmosféru, která v tomhle snímku panuje především v oblacích a graduje v (dějově nijak zásadní) a přesto úžasně NÁLADOTVORNÉ závěrečné dvouminutovce. Právě finále tohohle filmu si občas, jen tak, pro utvrzení nostalgie, pouštím na YouTube... prostě když mám chuť. Sky Fighters jsou opravdu zvláštní podívaná... a tolik zvláštní dost možná jen pro mě. Tak už to někdy bývá. Takhle možná někdy vznikají kulty. U mě 90%. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Pokud narovinu přiznáme, že na tento druh filmů se hlavně dívají lidé, kterým se letecké filmy líbí, pak si zaslouží jednoznačně kladné hodnocení. Leteckých scén a techniky je zde k vidění požehnaně, souboje sice mohly být trošku přehlednější a atmosféričtější, ale jde to. Postavy jsou celkem vyhraněné a dobře zvládnuté. Bez velkých hvězd a s klasicky francouzsky překomplikovaným dějem se pak pro nezaujaté stává průměrným filmem. Já jsem se však dobře bavil a přidám se ta k pozitivní menšině v názorech na toto dílko. ()

silent cut

všechny recenze uživatele

M*DEJ DOKUD JE TVRDEJ... v případě ocelového ptáka to sice může trvat trochu déle, ale tohle je trochu moc... Kobra 11 s bagetou a letadlem. Pravdou je, že u toho všichni vypadají docela cool, takže je to vlastně v pořádku...Mc Action, Mc Buster, Mc Kino... Hodnotit nebudu... Cheeseburger taky nejíte protože na něj máte chuť, ale protože máte hlad... Tohle je rychle chladnoucí zboží... kdo chce, ať se nažere... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Postava Ipoda (Jean-Baptiste Puech) je charakterizovaná tím, že při letu poslouchá mp3. Ve skutečnosti si stíhací pilot do kokpitu nesmí nic vzít. (Thommy91)
  • Snímek vznikal ve spolupráci s Francouzskými vzdušnými silami, proto dostal režisér povolení využít několik vynikajících pilotů. Mohli dokonce překročit bezpečnostní pravidla, díky čemuž vznikly vskutku neobvyklé záběry. Například běžné je, že letadla se k sobě ve vzduchu nepřiblíží víc jak na několik desítek metrů, ale piloti ve filmu tuto vzdálenost občas snížili i na jeden metr. (imro)

Reklama

Reklama