Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mužů je dostatek, ale který je ten správný?  Co má dělat atraktivní třicátnice, jež má špatné zkušenosti s muži a touží po dítěti? Stejné dilema prožívá Dóra, která bydlí v Budapešti a pracuje jako dramaturg v jednom divadle, kde připravuje inscenaci podle své dramatizace slavného románu Choderlose de Laclose Nebezpečné známosti. Právě zjistila, že je zasnoubena s ženatým mužem, jehož manželka je těhotná. Dóra cítí, že v jejím životě by také měla přijít změna, na níž každá žena čeká. Nechce ale prožívat další zklamání, rozhodne se, že od této chvíle nic neponechá na náhodě. Dá si na internet inzerát na seznámení s mužem pod značkou: Nic víc než sex. To, co následuje v dalších dnech, otřese jejím životem více, než očekávala... Romanticky laděný příběh o strastech současné mladé ženy natočila jako svůj režijní debut Krisztina Godaová. Působivě přitom propojila civilní život hlavní hrdinky s divadelním prostředím. Nejdůležitější role svěřila dvěma nejobsazovanějším maďarským hercům: citlivou Dóru ztvárnila Judit Schellová (Konec, Člověk bez osudu), věčného donchuana hraje Sándor Csányi (Polštář Jadwigy, Revizoři). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Asi tak stokrát lepší než Sex ve městě. Zcela chápu problémy Dory, jsou zde dobré hlášky. Např. "Všichni naši dárci jsou sportující intelektuálové. Nebo intelektuální sportovci". nebo " ...zmokneš! Ještě jiný poznatek? Nemáš podprsenku!" Všichni nápadníci jsou sexy, hlavně Ali :-). A láska zvítězí nad rozumem. I když v tomto případě jsem dost fandila rozumu. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný film bez výraznějších ambicí, který se veze na vlně Brigit Jonesové, Sexu ve městě a podobných věcí. Nebýt závěrečného songu v originále, člověk by málem nepoznal, že se odehrává v Maďarsku, což je docela škoda. Spousta scénaristických klišé a laciných fórků (polonahá hrdinka na balkóně,...), také prostředí divadla už tu bylo x krát...Řadu situací a postav „oprásknutých“ jinde sem tam oživí opravdu originální nápad nebo hláška; pár dialogů a situací je opravdu skvělých. Úplně zbytečné ale bylo zařazení scén a la "co bylo dál" během závěrečných titulků. Herci vesměs dobří, ale celkem vzato je to film, který prošumí a bohužel nezanechá hlubší stopu. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Maďarské filmy mn začínají lákat. Povedené vtipné situace a fórky a slušně odehrávající herci. Navíc sexy Kata Dobó. Chápu, že bych měl dát asi méně bodů, už kvůli tomu, že tím nepřímo podporuji ženy, co neví, co chtějí, ale...učiním výjimku. Je to tak...ženy tím, že neví, co chtějí, dělají nám mužům ze života peklo. Tenhle film je...takovým zajímavým pohledem na tuto problematiku. V životě to tak samozřejmě nechodí, ani omylem, ale...mě se to líbilo. I když feministické filmy nesnáším. Viz Bestiář. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se zaradoval, když jsem zjistil, že v tv běží maďarský film. Podruhé, když se ze začátku zdál být vtipný a svěží. Pak se bohužel změnil v předvídatelnou banalitu. Ale i tak jsem dokoukal. A víte proč? Samozřejmě, že víte. Byly tam krásný Maďarky. Je jim fakt přes třicet a mají teda křivky, že se člověk neubrání obdivu. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Sperma můžeme používat po neomezenou dobu. Naši dárci jsou pouze sportující intelektuálové a intelektuálně založení sportovci." ...Občas není na škodu,splést si východ a při té příležitosti si potencionální taťky rovnou prohlédnout. To pak okamžitě nastává vystřízlivění a šupky dupky s nohama na pevnou zem. Není nad to počít vytouženého potomka přirozenou cestou. Sexuální bohyně Dora o tom ví své. Stačí si jen všímat různých znamení nebo snad znamének? I Madaři umí natočit příjemnou komedii. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama