Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (210)

Bauer 

všechny recenze uživatele

A do třetice setkání s režisérem Adamem McKayem dopadlo opět špatně. Benga v záloze byli obyčejnou komedií. Břatři z donucení také nic moc. No a Ricky Bobby je dost možná nejhorší (ne)komedie, co jsem za poslední dobu mohl vidět. Myslel jsem, že Will Ferrell má čuch na komedie, které jsou vtipné. Bohužel nemá! Něco málo vtipné bylo. Samozřejmě jsem se pár scénám zasmál ("Jsem větrný mlýn") a i pár hlášek by se našlo, ale nic světoborného to není. Největším problémem je opět stopáž. Téměř dvě hodiny na komedii je prostě moc. Chtěl jsem vidět Zprávaře, ale mám do toho vůbec jít? Po těchto třech nic moc komediích? Uvidíme!!! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Umět si sám ze sebe udělat srandu není jednoduché a z mého pohledu si v tomto filmu udělali Amíci sami ze sebe slušnou prdel a většina scén je tak pravdivých, jak jen absurdita jednotlivých situací dovoluje. Vše navíc v atraktivním prostředí závodů NASCAR (dobře a dynamicky nasnímaných), které jsou jednou z nejmilejších kratochvílí našich amerických kompadres. Přidejme nádherně "dementní" podání Willa Ferrella (někdy si říkám, jestli je něčeho víc vůbec schopen) nebo francouzský přízvuk S.B. Cohena a máme tu (i přes nevyužitý potenciál M.C.Duncana) slušnou porci nefekální zábavy. 80% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Docela pohodová záležitost ze světa automobilových závodů a jezdců, ve které se objevilo několik známých hereckých jmen. Bohužel jsem dosud neviděl ani jeden přenos ze seriálu závodů NASCAR. Je to asi tím, že je dosud žádná česká sportovní ani jinak zaměřená stanice nevysílala. Před nedávnem sice vznikla česká televizní stanice Sport 5, která se specializuje výhradně na automobilový sport a lze na ní vidět i závody série NASCAR, ale já bohužel zatím tuto stanici nemám, a tak nemohu porovnat, nakolik se tento film liší od skutečných závodů této automobilové soutěže. A zároveň mi z výše uvedeného poznatku vychází, že když není v Česku série NASCAR známá a propagovaná, tak těžko může nějak více zaujmout českého diváka. Jistě, je zde i zajímavý děj v podobě příběhu jezdce této série, který spadne na úplné dno a za pomoci svého dávno ztraceného otce se pokouší o návrat. Tuto roli ztvárnil Will Ferrell. A mám-li být upřímný, tak ten mi na tu roli moc neseděl. Předpokládal bych, že do této role bude obsazen někdo s větším charizmatem, jako tomu bylo u filmu Formule!, kde si hlavní roli zahrál Sylvester Stallone, kterému jsem jeho roli automobilového závodníka opravdu věřil. Willu Ferrellovi jsem však jeho roli příliš nebaštil. Ale tenhle dojem zachraňuje Sacha Baron Cohen v roli francouzského závodníka, jeho role je na tomto filmu asi to nejpozitivnější a nebýt jeho, tak je film poloviční. Takže celkově jsem relativně spokojen, prostě průměrný film z netypického prostředí, ale s místy zábavným dějem. Místy jsem se opravdu královsky bavil, pár fórků rozhodně stálo za to. Je to za tři hvězdičky. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

653. hodnocený film: Z počátku jsem si myslel, že si prohlídnu film s prvky komedie, ale také film se závodním duchem. Již od samého počátku jsem byl ale přesvědčen, že tenhle film si zaslouží maximálně 3* a bude to tak akorát. Po shlédnutí jsem zůstal na svých a film taky. Jenom si myslím, že snaha být vtipný za každou cenu není vždy to pravé. A co ta přílišná vulgárnost těch dvou spratků Rickyho? No a když už má tahle pěknou ženskou, která se ve filmu chlubí výstavníma kozama a ukazuje je jenom zády či bokem ke kameře, to je docela hřích. Možná, že by to filmu prospělo. 3* jsou tedy fakr nakonec maximem a snad i zaslouženým. 3* ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem unrated verzi zhruba 120 min a komedie mě příjemě překvapila. Flm je parodií filmů jako Bouřlivý den, nebo Driven, ale není založen na vyložené parodování scén a bude se líbit i tomu, kdo takové filmy neviděl. Ferrell si u mě vytvořil statut herce u kterého se směju jen ho vidim a i v téhle komedii podal dobrý výkon. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Producenti představili studiu námět filmu takto: "Šest slov. Will Ferrell jako závodník série Nascar." (DaViD´82)
  • Počas kvalifikácie na Veľkú cenu Spojených štátov 2013 Sebastian Vettel a jeho pretekársky inžinier Guillaume „Rocky“ Rocquelin v tímovom rádiu odkazovali na film, keď Vettel zajazdil najrýchlejšie kolo a získal pole position. Dvojica sa odvolávala na film, keď v tímovom rádiu povedali „shake and bake" („potriasť a upiecť"), rovnakú frázu, ktorú používajú Bobby (Will Ferrell) a Naughton (John C. Reilly). (Arsenal83)

Reklama

Reklama