Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 4
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 076)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Třetí Spideyho dobrodružství je sice o poznání slabší než předchozí díly, ale pořád si dokáže udržet kvalitní standard. Bylo v něm více klišovitých scén a slabých míst, ale vše to vynahradily výborné efekty, akční scény a krásná Mary Jane:) Venom a Sandman zase obohatili život Petera Parkera o párek nepřemožitelných protivníků. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty ty ty Same Raimi, přiznej se, kam si schoval těch 300 milionů? Mě to můžeš povědět, já to nikomu nevykecám. Co, že si je dal do Spider-man 3? A prosim tě kam? Aha, tajemství... No netušim, co zrovna na tomhle mohlo stát tolik, sice je pravda, že triky sou špičkový, ale jelikož Raimmimu nějak ruplo v bedně a udělal z toho spíš naivní romantickou komedii a občas romantický rádoby drama s jednim z nejhorších scénářů mezi komiksovejma předělávkama, tak moc možností na předvední triků fakt neni. Tim se tak trošku dostávám k tomu, že tenhle díl je nejhorší z celý serie a to rozhodně né o malej kousek, s přibývajícíma minutama přibývaj strmě i naivní, vyumělkovaný a stupidně nastrčený scény, který se tak akorát hoděj do nejmenovanýho detektivnáho seriálu s jednou otravnou babou, což určitě neni pěkná vizitka Dál nemůžu pochválit ani akční scény, nejenže jich je málo, ale zároveň se mi nelíbilo ani zpracování. Nemělo to takový ty správný bombastický scény s bombastickou hudbou, vždycky jen nemastnej, neslanej souboj, což o to, do Dardevila dobrý, ale do velkofilmu jako by mělo být tohle?A k tomusi ještě připočtěte špatný záporáky, k těm se snad ani nemá cenu vyjadřovat, Sandman je chudáček, co za nic nemůže, Green Goblin už je ohranej, nemá tu správnou šťávu a hlavně ho hraje hlavní idiot filmu. Tak stupidně nastrčenej záporák se jen tak nevidí a Venom? No to byla taky krize... takže kdo nám zbývá na záchranu filmu? spiderman? hmm, bohužel tomu se taky nezadařilo. Je to fakt hrůa jen ze soucitu k týhle Spidermenovský serii nejdu níž ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Třetí Spidey podléhá velmi hloupému a nelogickému scénáři (americká vlaječka tomu dodala největší nádech stupidity, jelikož ten záběr tam byl naprosto zbytečný a působil jako pěst na oko), kde se většina děje točí okolo "Tak jde čas stuff"....je to škoda, jelikož bitky jsou opravdu spektakulární (lituju, že jsem to neviděl na velkém plátně, ale nebudu podoporovat ty čuráčky, kteří si říkají "čeští distributoři" a poslouchat zmrvený dabing) a určitě by si zasloužily více prostoru, stejně jako Venom..jehož potenciál nebyl využit ani z poloviny. Ono, všichni by se měli profackovat jak Raimi, tak čeští distributoři. (PERIOD) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Závěr...Doufám tedy, že závěr jedné velké komixové trilogie, která započala velký humbuk okolo komixových postav a točení filmů s nimy. Příběh sice už není to co v předchozích dílech, ale i tak jsou akční scény skvělé a spolu se Sandmanem a černým mimozemským symbiontem dokazují, že po akční stránce je trojka naprostý vrchol, ale po stránce vztahů a všeobecného klidu?...je to ucelená nuda. Proč tedy 3 hvězdy? Hlavně díky charismatickým postavám a díky tomu, že tvůrci dokázali do trojky vecpat dva nepřítele a celkově zkloubit dva příběhy v jedno. Na to, že je to třetí díl je to i tak dobré a dá se na to bez potíží podívat, jen nechápu jedno...kam se poděl ten astronomický rozpočet...--- Parkere? Kde je sakra ten Parker...Prcku, hledáš práci? - Ne - A kolik chceš za ten foták? - 100 dolarů - a kde je film? - ten není v ceně. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, neprišiel som na rozdiel od Eddieho Brocka prosiť, aby si zabil Spider-Mana. Chcem ťa poprosiť o odpustenie za to, že nazvem Bretta Ratnera lepším režisérom, ako je Sam Raimi. Inak by sa nemohlo stať, že aj X-Men 3 je oproti tretiemu Spideymu jeden nadupaný, po všetkých stránkach fungujúci komiksový film. Viem, že aj prvé dva diely Spideyho boli vlastne telenovelou s trikmi a komiksovou akciou, ale aspoň mali gule a neodolateľný pôvab. Raimi si proste natočil svojho King Konga. Scenár je guláš plný pátosu, zbytočných rečí a nehorázne vykonštruovaných situácií (Spidey si "vyzlieka" symbiont akurát na veži toho kostola, do ktorého príde v nečakanom kresťanskom záchvate Brock - WTF???!!!). Triky a akčné scény sú fajn, ale nemajú tie správne grády, pretože Raimi aj do nich musí pchať zbytočné vtípky (Jameson a dievčatko s foťákom) a tým načisto rozbíja gradáciu. Tobey Maguire zlyháva v emocionálnych scénach a počas prechodu na temnú stranu sily je vyložene trápny, co z tejto pasáže robí najhoršiu časť filmu (mám dokonca podozrenie, že to Raimi celé myslel ako veľmi bizarný vtip). Napriek tomu film má svetlé momenty: prvý súboj Petra s Harrym, scéna v reštaurácii (aleluja Bruce Campbell!) a trikovo úchvatné "prebudenie" Sandmana. Pane Bože, ak vznikne štvorka, nech to už má konečne iného hlavného predstaviteľa a aj iného režiséra. Viem, že k Spideymu sa nehodí x-menovská dospelosť ani batmanovská pochmúrnosť, ale zmena štýlu by aj tak nezaškodila. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Ve scéně, kde porouchaný jeřáb rozboří traverzou část patra mrakodrapu, se ve dvou záběrech mezi přihlížejícími objeví česká herečka slovenského původu Michaela Badinková. (Stibak)
  • Snímek se umístil na 50. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Přivést na plátno přesýpacího superpadoucha Sandmana (Thomas Haden Church) nebylo vůbec jednoduché. Štáb musel podrobně prozkoumat šestnáct druhů písku a jejich kombinace, aby dokonale poznal jejich vlastnosti, fotogeničnost a způsob, jak odrážejí světlo, aby vybral ten nejvhodnější. (Steew)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama