Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 2
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 076)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně rozporuplný film se zbytečně přetaženou stopáží. Raimi se z chyb, které udělal v prvních dvou filmech nepoučil, ba co, on je dokonce prodloužil a dovedl do extrémní trapnosti. Scénář je špatný, ale opravdu hodně. Zahazuje celou původní mytologii a vytváří novou mnohem horší. To co v prvních dvou filmech prošlo tady bije do očí a háže Parkera do nelogických situací, kde se chová víc než divně (ani nejde použít slovo namyšleně) a shazuje se před divákem. Člověk se doslova modlí za to až si Parker na sebe navleče oblek nebo se příběh bude věnovat jednomu z mnoha záporáků. Akce je jako vždy výborná a Venom podle mého nezklamal, jen je ho tam po čertech málo. Sandmanovy vychtávky patří k vrcholům filmu, i když samotný Flint Marko pusobí taky dost křečovitě. Největším překvapením se však stala postava Harryho Osborna, který se stal mnohem větším hrdinou než samotný Spider-Man. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celá tahle pavoučí akce šla jaksi mimo mě. Neustále trapně předhazované moralizování a donekonečna se opakující akční scény mi v tomhle třetím dílu už neměly co dát. Po hodině filmu jsem se nudil. Celý děj mi navíc přijde i přes svou přeplácanost nehorázně jednoduchý. Nejvíc jsem si sliboval od souboje Petter/Harry, jejichž vztah skončil snad největším klišé. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Třetí Spideyho dobrodružství je sice o poznání slabší než předchozí díly, ale pořád si dokáže udržet kvalitní standard. Bylo v něm více klišovitých scén a slabých míst, ale vše to vynahradily výborné efekty, akční scény a krásná Mary Jane:) Venom a Sandman zase obohatili život Petera Parkera o párek nepřemožitelných protivníků. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Signal Fire - Snow Patrol ,2. Move Away - The Killers ,3. Sealings - Yeah Yeah Yeahs ,4. Pleased To Meet You - Wolfmother ,5. Red River - The Walkmen ,6. Stay Free - Black Mountain ,7. The Supreme Being Teaches Spider-Man How To Be In Love - The Flaming Lips ,8. Scared of Myself - Simon Dawes ,9. The Twist - Chubby Checker ,10. Sightlines - Rogue Wave ,11. Summer Day - Coconut Records ,12. Falling Star - Jet ,13. Portrait of a Summer Thief - Sounds Under Radio ,14. A Letter To St. Jude - Wyos ,15. Small Parts - The Oohlas , ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Třetí Spidey podléhá velmi hloupému a nelogickému scénáři (americká vlaječka tomu dodala největší nádech stupidity, jelikož ten záběr tam byl naprosto zbytečný a působil jako pěst na oko), kde se většina děje točí okolo "Tak jde čas stuff"....je to škoda, jelikož bitky jsou opravdu spektakulární (lituju, že jsem to neviděl na velkém plátně, ale nebudu podoporovat ty čuráčky, kteří si říkají "čeští distributoři" a poslouchat zmrvený dabing) a určitě by si zasloužily více prostoru, stejně jako Venom..jehož potenciál nebyl využit ani z poloviny. Ono, všichni by se měli profackovat jak Raimi, tak čeští distributoři. (PERIOD) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Poté, co Peter (Tobey Maguire) řekne panu Ditkovitchovi (Elya Baskin), že zaplatí nájem, až spraví dveře, a jde do bytu, v knihovně je vidět kniha „The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde“ (Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda) Roberta Louise Stevensona, která rovněž pojednává o rozdvojené osobnosti. (HellFire)
  • Snímek se umístil na 50. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama