Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ročník 1991 právě odmaturoval. Koná se slavnostní předávání výsledků zkoušek. Student Michael Corben ke svému zděšení zjišťuje, že profesorka Groberová ho nenechala projít z francouzštiny. Otec je sice silně rozezlen, ale nakonec svolí, aby jel Michael s klubem francouzštiny, který vede právě paní Gruberová, na prázdniny do Francie. V té době CIA ztrácí svého vynikajícího agenta Bladea, jehož v Evropě zabili, protože toho příliš věděl. Byl tam se supertajným posláním, totiž objasnit sérii záhadných úmrtí ministrů financí evropského společenství. Agenti CIA jsou toho názoru, že další obětí bude Augustus Steranko, vlivný muž, který se právě stal vrcholným představitelem evropského společenství. Je třeba ho za každou cenu ochránit. O to se má postarat agent britských tajných služeb, který má zanedlouho přiletět a který bude pracovat pod krycím jménem .... Michael Corben. Pravý agent je ovšem zastřelen už na letišti a zcela pochopitelně dojde k záměně se studentem Michaelem, který se spolužáky a paní Groberovou právě nastupuje do letadla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Povedená zábavná parodie na bondovky. Film je klukovi, který propadá ve škole z francouštiny a letí na výlet do Francie, kde ho učitelka má trápit z francouštinou. Ale na letišti je muž ze stejným jménem,ten bude zabit a dojde k omylu a kluk se najednou stane agentem. Všichni se ho budou chtít zbavit a o jeho třídě a učitelce si budou myslet, že je to banda žoldáku vedená dávným agentem :D ...mírně mi to připomínalo Austina Powerse :) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl jako raný puberťák, docela mě bavil. Dnes, při opětovném shlédnutí, nelze přehlédnout naprostou scénáristickou křeč, která je však jemně kompenzována vysokou dávkou nadsázky cílící na mladé publikum s jemně parodickými náznaky popichujícími filmy typu Bonda. Skvělá učitelka francouzštiny, překrásná mladá Gabrielle Anwar, vyžívající se Linda Hunt, na druhou stranu však velmi nesympaticky obsazená hlavní role Richardem Griecem, jehož konec v céčkových produkcích studií typu Asylum aj. byl nevyhnutelný - toť k hereckému obsazení. ()

Reklama

Blazena 

všechny recenze uživatele

Scénárista Beverly Hills 90210, Melrose Place či Sex ve městě napsal, čert ví proč, nonsensovou parodii na špionážní filmy, s jižanským cukroušem Richardem Griecem v hlavní roli, skotačícím po Francii (v Kanadě). Režie ukázala, že původní ambice Williama Deara, totiž navázat na spielbergovskou poetiku, se u něj definitivně rozpustily někde mezi nebem a zemí už v 80. letech. – Ano, film vypadá tak, jak to zní. Upozornění: možná ale také ne. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Povedená záležitost. Zápletka ve stylu jeden debil přebíjí druhého za účelem dokázat, kdo je větší debil a tak dokola, ale vždycky dojde k nečekanému rozuzlení a (ne)pochopení situace. Když se k tomu přidá pár hlášek, slušná herecká sestava a nápad typu tajný superagent učitelka francouzštiny, pak nemám námitek. Sexy Grieco nevím proč se někam propadl, jsem zvědavá na jeho novou roli s Tatumem a Jonahem, snad se tam mihne víc než na pár se-kund.☺ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, 5*! Prečo? Lebo je to skvelý, čo skvelý, VYNIKAJÚCI mix dobrodružnej komédie a špionážnych snímkov. Ultra zábavný a v intenzite vôbec nepoľavujúci. Škoda toho komerčného fiaska. Určite by som sa dočkal nejakého toho pokračovania. Grieco a jeho ostatný herecký ansámbel ( a hlavne učiteľka francúzštiny ) by si ho celkom isto zaslúžili. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Sterankových ochrankárov hrali príslušníci špeciálnej policajnej jednotky (SWAT) z Montrealu. (m.a.t.o.)
  • Príbehom sa inšpirovala MS-DOS hra na počítače "Teenagent" z roku 1994. (PATWIST)
  • Richard Grieco (Michael Corben) Prísne tajnými prázdninami debutoval na poli celovečerných filmov. Predtým hrával iba v televíznych seriáloch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama