Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Někteří o něm říkají, že to je ten nejlepší pořad o autech. Někteří o něm říkají, že je to dokonce ten nejlepší pořad vůbec. Osobně bych až tak daleko nešel, ale je pravda, že triu May (protože než přišel May, tak to bylo poloviční)/Hammond/Clarkson a jejich záludným producentům se povedl husarský kousek. Z pořadu o autech udělali nevídaně hravý zábavný pořad pro přerostlé děti s přerostlými dětmi, u kterého je vlastně naprosto jedno jaký (pokud vůbec nějaký) vztah k autům máte. Vše na co jste si jako malí caparti hráli s angličáky, tak tato trojice dělá ve skutečnosti. A když myslím vše, tak skutečně vše; včetně závodů s dinosaury, hraním autofotbálku, sestavením si vlastního auta, kontaktními závody letištního vozového parku, destrukcemi, výbuchy, létajícími karavany apod. Je ovšem s podivem, že jeden z nejstřelenějších a nejodvážnějších pořadů, tak zarytě trvá na neměnném dávno zastaralém formátu, kdy především sekce „zpovídáme celebritu a její vztah k autům, pak čučíme, jak jí (ne)jde řízení a následně okecáváme její umístění“ je něco, co mělo být již dávno vyhozeno. To patří do něčeho ve stylu Nikdo není dokonalý či do rádia a ne do jednoho z nejdynamičtějších pořadů vůbec. A nejvíce s podivem pak je, že po odchodu původního tria BBC nepochopitelně nevyužila možnosti šáhnout právě do skladby a formátu, čímž docílila akorát toho, že o to více bije do očí, jak je nová moderátorská squadra všechno, jen ne tak zábavná a do aut či vzájemného špičkování zažraná jako ta minulá. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsou tady na úvodní fotce tihle tři, protože tenhle starý Top Gear s něma nemá nic společného. Byl to takový základní kámen toho co jsme mohli vidět později a nebylo to špatné. Neviděl jsem všechny díly, ale bylo na co koukat a občas některý z moderátorů i pobavil (Clarkson už tehda věděl jak pobavit). ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedinej pořad o autech, na kterej se zvládnu podívat. Ne kvůli autům, ale protože se vždy pobavím víc, než u většiny těch lepších sitcomů... a přitom se ještě naučím spoustu zajímavých věcí. Nápň dílů je opravdu fantastická. Nejvíc se mi líbily závody skrz londým mezi lodí, autem, kolem a mhd, nebo díl, kdy jezdil Jeremy s nejmenším autem na světě po městě, po kancelářích, ve výtahu a tak. Nebo díl se simulací zimních olympijských her pro auta... a to nevynechali ani skoky na lyžích. Prostě zábava. Jen Stiga nemusím... je takový... bílý :-) A pokud chcete příblížit vtipy, tak třeba: Jeremy: "Kdyby tohle auto byla Amerika, bylo by to plné lidí, co tam dělají... vlastně všechno. Incest, hlavně, myslím", nebo: "Vy jste američanka? Jaktože nejste tlustá?" ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ano, skeče jsou umělé, situace naaranžované, děj vyšroubovaný, ale o tom to přeci není. Kam se poděly strohé testy aut, porovnávání common rail systemu, zařízení pro spouštění studeného motoru a nebo vychvalování kapalinového chlazení s menší tepelnou setrvačností? Vše je zabaleno do testování auta v netradičních podmínkách (kolikrát vám autem probíhá banda hasičů, přistává na střeše vrtulník, apod.) takto se auto-magazín mohl více přiblížit laičtějšímu publiku a odborníkům sledování ještě více zpříjemnit. Ano, starší díly pořadu top gear taky nejsou k zahození. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Top Gear má své právoplatné místo v pytli s historickými milníky britské - a tím pádem i světové - televize. Hřeje se tam s Monty Pythony, Já Claudiem, Doktorem Who a dalšími legendami, a to myslím smrtelně vážně. Je to prostě kus ryzího, řemeslně špičkového televizního řemesla, ze kterého přímo stříká duše, srdce, humor a kamarádství a které je o autech vlastně jen tak mimochodem. A Jeremy Clarkson musí být tou nejvýraznější, nejzábavnější, nejcharismatičtější a nejošklivější televizní personou od Johna Cleese. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond spolu mimo Top Gear netráví vůbec žádný čas. Ale jsou spolu kvůli show a Top Gear LIVE a kvůli speciálům a na akcích, kam jsou společně pozvaní, což zabírá skoro všechen jejich čas. (Maulincio)
  • Mezi auta, která Jeremy Clarkson vlastnil, patří Ford Escort Cosworth, Volkswagen Scirocco, BMW M3 CSL, Honda CRX, Ferrari 355 Spyder, Mercedes SL55 AMG, SLK55AMG, Ford GT, Volvo XC90 a Range Rover. Objednal si také Lamborghini Gallardo Spyder, ale to prodal, protože s ním prý pořád chtěli závodit „idioti v Peugeotech“. (jirijost)
  • Vo vietnamskom špeciále (s12e08), keď robia spoločne skúšky na vodičák, Jeremy rozbije Jamesovi baletku, ktorú má pripevnenú popruhmi vzadu na požičanej Jamesovej motorke o chodník (00:47:24), ale o pár záberov predtým ešte baletku na motorke pripevnenú nemal (00:47:04). (Dm1tr1j)

Reklama

Reklama