Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchý ale nesmírně hravý a zajímavý film hýřící všemožnými barvami. U všech osmi protagonistek bylo vidět, že si své role naplno užívají a to je potom radost pohledět ale přece jenom z máho pohedu herecky vévodila Isabelle Huppert. Některé hudební a taneční prvky byly geniální, zvláště pasáž od Emmanuelle Béart, (která vypadá už tak dvacet let pořád stejně) se mi líbila ze všech nejvíce. Nadruhou stranu mi některé vadily ale bylo to tak půl napůl. Do dokonalosti chybělo málo snad jen, kdyby se tam objevila i Audrey Tautou nebo Mélanie Laurent tak by to bylo za plný počet. Takto to jsou silné 4*. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, černá, místy hodně drsná komedie. Obdivuhodné herecké výkony osmi noblesních hereček. Děvčata v sobě rozhodně nezapřou ani své muzikální vlohy a skutečně to roztáčejí od začátku do konce. Pořádně zauzlený příběh, ve kterém má každá z přítomných dam nějákého toho kostlivce ve skříni. Pěkné, barevné, úsměvné i mrazivé zároveň. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Byť obklopený ôsmimi ženami môže byť pre muža rovnako fatálne, ako sedieť v aule stavebnej fakulty a sedieť a opierať sa o drevené sedačky. Našťastie sa s mojim zdravím nič závažné nestalo, naopak, film som si v tomto prostredí adekvátne užil. Treba byť asi vopred oboznámený s formou, akou nás Ozon tentokrát ohromuje, pretože mne to chvíľu trvalo, aby som pochopil, aký žáner vlastne sledujem. Smotánka francúzskej ženskej hereckej elity v jednom filme, to musí byť splneným snom každého skutočného mužského fanúšika filmu. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná, které by sice více seděla prkna divadelní, ale film své kvality má také. Dějově jde o prachobyčejnou detektivku, ve které není detektiv jeden, ale hned osm, a všichni ženského pohlaví a všichni jsou zároveň podezřelí (respektive podezřelé). Osm žen a jedna mrtvola, v podání Francoise Ozona, je hereckým galakoncert francouzských hvězd dvou generací a nebýt těch muzikálových vsuvek, které rozbíjejí jinak výborně stupňované napětí, tak bych jej chválil ještě víc. Škoda. Stejně tak i závěr po rozřešení mi přijde naprosto nelogickým vyvrcholením a postavením celého příběhu na hlavu. Takže musím jít dolů na tři. [leden 2006] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělých hereckých výkonů a celkem zajímavého provedení, asi tenhle film tolik neoslní. O herečky šlo však především a vás se na ně baví koukat, protože jsou prostě skvělé a je vám celkem jedno, co hrají, protože on ten film zas tak skvělý není, myslím scenáristicky. Ale má funkční muzikálová čísla, což jsem nečekal. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Film měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu 2002, kde získal cenu Poroty a Stříbrného medvěda za výtvarné stvárnění. (Terva)
  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)

Reklama

Reklama