Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (760)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sú seriály, ktoré dokážu fungovať stále a stále, bez ohľadu na to, koľko dejových odbočení základná zápletka má, alebo ako sa postavy počas celého diania vyvíjajú. My name is Earl je jeden s týchto seriálov. Bavilo ma to. Na každý diel som sa tešil a partu s Camdenu som si obľúbil. Jason Lee sa objavil vo svojej najvďačnejšej úlohe. Jeho looser snažiaci sa konať dobro je veľmi krásne podaný a vďaka tomu obohatený o veľa vtipných momentov. O ostatných postavách sa vyjadrovať ani nemusím. Nikto mi tam nevadil a po Earlovi som najviac zbožňoval Krabmana. Ten černoch mal skrátka niečo do seba, obhliadnúc fakt, že myslel stále pozitívne a že bol vlastne vytrénovaný špión. Seriál fungoval na princípe zatajovania a objavovania. Keď sa neriešil nejaký problém zo zoznamu, tak sa riešili vzťahy hrdinov, ktoré išli stále hlbšie a hlbšie a dodávali tomu ten správny náboj. Jednoducho to malo za následok , že ste tie postavičky obľúbili. Seriál postupne odhaľoval ich minulosť a robil to podstatne lepšie ako sa to darí trebárs How I Met Yout Mother, kde toho začína byť na môj vkus veľa. Tak veľa že sa tam strácam. Nebyť slabšej tretej série, kde bol Earl vo väzení a v kóme, čo troška dynamiku predošlých sérií brzdilo, bolo by to za plný počet. Takto to je 1 séria 100%, 2 séria 80% 3. séria 60% a 4 séria 80%. Výborná vec, ktorá bohužiaľ skončila neuzatvorená. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-TEĎ UŽ VÍM, JAK JIM ZAPLATÍM! -OTŘEŠ SI TY PRACHY O VLÁDNÍHO PTÁKA? Dlouho jsem tento seriál ignoroval, jaká to chyba, naprosto přímý tah na branku co se týče komediálnosti a nekorektních fórů a na straně druhé originální dějové kličky, které se týkají Earlova záměru (až na výjímky) a ve stejném gardu dovednost vykřesat pozitivní konce z řady negativních událostí. 70%. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tento seriál nelze zařadit mezi to nejlepší ze seriálové tvorby, zůstává zde jeden důležitý fakt - málokterý seriál (a hlavně pokud jde o seriál komediální) si dokázal po celou délku trvání udržet poměrně vysokou kvalitu. Je to hlavně proto, že tento seriál má takřka nevyčerpatelný námět. Přesto vrcholu nedosahuje (nicméně u 2. a 3. série bych o tom snad i uvažoval :))... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sitcom s nezvykle pokřivenými ústředními charaktery, jinak však naprosto tradiční (vizuální humor, absurdní zápletky). Osvěžující pojetí vykreslení postav (všichni veskrze záporní) je moc dobrým nápadem, přesto se i Earl začne občas zvrhávat v klasickou moralitku (a občas až tak moc, že to hraničí s Krok za krokem, fakt!). To se naštěstí nestává moc často, navíc se to týká hlavně Earla s Randym, moje oblíbenkyně Joy tak většinou ze všeho vychází morálkou netknuta. Mno, seriál se ale hodně opakuje, a zápletky jsou čím dál průhlednější. Ale pořád to pobaví. P.S. máte rádi Earla? Zkuste Samanthu Who?. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Za nápad určitě klobouk dolů, geniální a vtipné. Karma a jak žít lepší život. Seriál, který prostě nemá chybu. Earl a Randy se snaží napravit co v životě napáchali. Earl J. Hickey drobný zlodějíček s pochybnou minulostí. Když vyhraje v loterii 100 000 dolarů, srazí ho auto a výherní tiket odlétne. Následně v nemocnici uvidí pořad Poslední výzva s Carsonem Dalym, kde se dozví o karmě a rozhodne se změnit svůj život. Sepíše si seznam všech špatných věcí, kterých se v životě dopustil, a rozhodne se je odčinit, věří, že to je jediná cesta, jak získat pozitivní karmu. Poté, co udělá první dobrý skutek, jeho výherní tiket se k němu vrátí. Earl to chápe jako znamení a proto se rozhodne postupně škrtat věci ze seznamu. / Viděné epizody z 1-4 série *96.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Galerie (404)

Zajímavosti (51)

  • V epizodě se objeví Ford Mustang Hardtop z roku 1965 (ve stavu před renovací představovaný vozem o rok novějším) a Pontiac Firebird Trans Am ročník 1977 Billyho Reeda (Timothy Olyphant). (J.F.B.)
  • Darnellův (Eddie Steeples) otec (Danny Glover) po rozepři pronese: "I'm getting too old for this crap." ("Na tyhle kraviny už jsem starej."). Jde o odkaz na stejnou větu, kterou pronáší Gloverova postava ve filmové sérii Smrtonosná zbraň (od r. 1987). (Mr.Bulanek)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama