Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné kolik nešťastných náhod a okolností předcházelo každé katastrofě a jak jednotlivě přispěli k jejímu rozsahu. Zřejmě největší nešťastnou náhodu představoval odhozený nedopalek cigarety z auta, který se dostal do filtru protijedoucího kamionu. To mi utkvělo v paměti asi nejvíc. Co se týče zpracování dokumentu - vyzdvihl bych přítomnost animace, která graficky velmi dobře znázorňuje první momenty neštěstí. Kvalitu a přesnost informací nemohu soudit. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Napínavé, ale na pět hvězd to nestačí. Je skvělé, že máme současnou techniku a jsem hrdý na to, že se dokážeme z našich chyb poučit a vždycky na to nasadíme tým expertů. Tedy jestli tomu zcela nevadí nějaký totalitní režim jako v pípadě střetu a mezinárodního průseru v Libiy. Kvalita filmu akceleruje a stagnuje. Někdy zajímavé, někdy nudné. ()

Reklama

in4mator 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejznámější havárie a katastrofy s odstupem času je velice zajímavý, mě osobně zajímá hlavně pomyslná druhá část jednotlivých dílů - tj. analýza příčin vedoucích k havárii nebo katastrofě. Seriálu přidává na zajímavosti hlavně zvolené schéma, kdy se nejdříve zběžně seznámíme s několika lidmi dotčenými katastrofou (tím se lépe vcítíme do jejich situace a nejsou to pro nás anonymní osoby), následuje rekonstrukce událostí před katastrofou s výpověďmi již známých lidí, které dění oživují a nabízejí pohled "nezasvěcené" osoby. Nakonec jsme provedeni procesem vyšetřování, které je sestaveno tak, aby bylo atraktivní pro diváka (tomu pomáhá hlavně využití počítačových simulací, barevných znázornění nebo vyjádření různých odborníků). Jako třešnička na dortu je tady ve většině případů závěrečné ponaučení (ne pro diváka, ale pro konstruktéry, projektanty, piloty, techniky, úředníky a jiné větší či menší odborníky) - většina neštěstí, hlavně průmyslových havárií totiž vede ke zkvalitnění konstrukcí, přepracování zastaralých systémů, zpřísnění kontrol nebo norem, k vyšším nárokům na školení obsluhy atd. Jediné, co mně na seriálu vadí, jsou několikrát opakované stejné záběry a/nebo stejné komentáře. Kromě toho, že to je občas dost otravné, je tímto každá epizoda zbytečně o dobrých 5-10 minut delší. ()

duffi 

všechny recenze uživatele

To neustale opakovani a se muze zdat otravne, ale myslim, ze obsah a podani vitezi, je to perfektni serial a pojaty velmi pristupnou formou. Nejvic mne dostaly letecke katastrofy, kdyz si clovek vezme kolik se jich vlastne stalo, kdy to bylo a kolik lidi pri nich zemrelo, zjisti, ze je to nakonec mnohem bezpecnejsi nez jizda autem. Skoda ze se u nas vysilala pouze prvni serie, uz maji natocene tri a nevadilo by mi si zbytek koupit na dvd, pokud by byly s titulky nebo dabingem. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře udělaný pořad. Občas jsem sice měl problém se zakončením většiny epizod a taky s občas trochu pochybníma informacema, ale zase na druhou stranu jsem se skvěle bavil a musím říct že i to vyšetřování nebyla jen tak kdejaká fraška. Pro chlapy určitě dost zajímavý pořad, u ženského publika už si nejsem tak jistý. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)
  • Epizóda odkazuje na udalosti vo Waco, ktorými sa podrobne zaoberá iná epizóda: Waco Cult. (Hodnotim)

Reklama

Reklama