Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Ve své době nevídaný projekt, který mě tehdy naprosto ohromil a pohltil, a nemálo tomu přidala i účast mého oblíbence Ewana McGregora, díky tomu jsem znovu objevil zálibu ve dvoustopých vozidlech a stal se přítelem dětí UNICEF. Dodnes neztratil nic ze svého kouzla, a stejně jako tehdy, i dnes dokáže spolehlivě motivovat k tomu někam vyrazit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

Reklama

wlk1 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a "jeho divný kámoš" jsou naprostí magoři, jinak by se asi neodhodlali vyjet na takovou šílenou cestu kolem světa... Tenhle seriál mě baví, ať už se to týká vtipných momentů ve východní Evropě a dále (např. týpek s arzenálem, že by se za něj nestyděl ani nájemnej vrah... i když...), nebo jen kocháním krásnou přírodou. PS: jsem zvědavý, kolikrát to ještě Ewan schytá benzínem do očí, jauvajs... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší je Claudio a jeho neustálé maléry :D den před odjezdem na cestu kolem světa nemít řidičák a pas, to je opravdu síla. Nádherný dokument, Ewan dokázal, že není žádná fajnovka a jeho smýšlení o přírodě, hodnotách a lidech mi vůbec není cizí. Mít dostatečné zázemí, hned bych se na nějakou cestu vydal, i když mně by osobně stačilo projet tu Severní Ameriku. Po dokoukání jsem se musel jít projet na motorce aspoň po okolních kopcích. Už se těším na Long Way Down. Jediný zápor tohoto dokumentu mi neustále připomíná můj táta. U nás v okolí žije je manželský pár, který v té době taky jezdili kolem světa na BMW a jsou za to dokonce v Guinnessově knize za nejdelší cestu a kvůli Ewanovi, přišli o pozornost a tím pádem o peníze. Ale byla to nádhera a takových lidí si moc vážím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známy herec Evan McGregor, jeho dobrý kamarát Charley Boorman a ich kameraman, na ceste z Veľkej Británie až na Aljašku. Túto trasu absolvujú na motocykloch. Dokument o ceste zazobaných Angličanov s profesionálnym vybavením a drahými motorkami po krajinách, ktoré moc klasických turistov nelákajú. Diváci, ktorí trpia vášňou ku motorom na dvoch kolesách alebo ku sympaťákovi Evanovi, môžu byť z tohto projektu nadšení. Ja dávam len poslabšie tri hviezdičky. *** ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama