Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Což o to, také bych rád podnikl podobnou jízdu kolem světa a podíval se tak na místa, která pro většinu lidí zůstanou navždy zapomenuta. Ale nechtěl bych při tom mít za zadkem televizní karavan a před pusou neustále nastrčený mikrofon. To je houby svoboda. I tak jim sice krapet závidím, ale podstatu cestování vidím jinak. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Především chci smeknout kloboukem před těmito odvlážlivci, kteří se na této skvělé věci podíleli, protože je to prostě jako by mi někdo splnil sen. Napsal jsem "těmito odvážlivci" záměrně, protože se do toho museli vložit nejen ti dva, ale i ten bláznivý kameraman a doprovodný tým a všichni lidi co na tom spolupracovali a to cením. Pro mě je to srdcová záležitost a Ewan mi jen potrvrdil, že není jen skvělý herec, ale i skvělý člověk! Ti co to kritizují, ať mi ukážou několikanásobnou filmovou hvězdu, která se pustí do něčeho takového se svým nejlepším kamarádem, dokáže z toho udělat krásný cestopisný a dobrodružný dokument a na nic si nehraje (asi těžko co?). Ještě musím dodat těm zarputilcům a závistivcům, kteří čtou tento komentář, že nejsem motorkář (ikdyž vím, že si na stáří papíry i mašinu pravděpodobně pořídím) a přesto mě to bavilo a jim to přeju a doufám, že se mi alespoň ze zlomku něco takového někdy povede třeba-li jen kdybych měl procestovat ČR. Nejde o to, že měli profi vybavení a že na to měli prachy, jde o to nadšení, dobrý úmysl a skvělý výsledek. PS: Potěšilo mě, že nakonec "museli" jet na BMW. :) ()

Reklama

Rssa 

všechny recenze uživatele

Stejná paráda jako jejich pozdější dobrodružství v Africe, které jsem viděl paradoxně dříve. Poutavý dokument, který není zdlouhavě nudný a kde je krásně vidět vývoj nálad hlavních protagonistů. Kolikrát byli na dně (když jsem viděl některé překážky, tak jsem si říkal, že tam museli skončit), ale nakonec to dotáhli (i když pravda - měli dostatek vybavení, velkou podporu autotýmu..., ale i tak). Vytvořili fungující tým (spolu s Claudiem, kameramanem), byla by škoda, kdyby v brzké době nepřišli s něčím podobně zajímavým. ()

2scha 

všechny recenze uživatele

V rámci choroby jsem viděl všech 7 dílů naráz. V televizi jsem náhodou zahlédl posledních 10 minut čtvrtého dílu. A druhý den (díky internete!) jsem ráno s cestovateleli už balil bagáž a večer byl v NY. Pro mě věc, která mě náramně chytla, s chlapama jsem to fakt prožíval a fandil jim jak malej kluk. Pro mě jasnejch ***** ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Cestopisný dokumenty vcelku můžu ale hlavně chovám obdiv a respekt ke všem cestovatelům, co se na vlastní pěst seberou a jedou objevovat krásy zapadlých koutů světa. V tomto případě o dost větší respekt pro McGregora, kterýho si většina lidí představí pouze jako herce ve kravatě a saku. Pravda, z počátku se projevila jejich nevědomost jakožto lidí ze západu a mysleli si, že to bude vcelku sranda a pude to bez problémů. Opak byl pravdou, ale myslim že jim to dalo hodně ponaučení. Urazit na motorce takovou štreku není žádná sranda a kdo jim snad vyčítá jejich vybavení a support tým, tak by si měl uvědomit že do takových končin se nejezdí na fichtlovi s baťohem na zádech, ve kterym má člověk mapu a řízek v chlebu od maminky. Když má člověk možnost splnit si sny, je hloupý pokud toho nevyužije a Ewan se svym divnym kámošem toho využili a kromě zážitků mají jistě i nové poznatky, především pak o tamních obyvatelích, kteří jim nejednou pomohli z problémů. Prostě před nima smekám a jejich příběh jsem sledoval s opravdovym zájmem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)
  • V epizóde v Rusku počas toho ako pri Ewanovi a Charleym zabrzdí čierne auto a posádka si začne obzerať motorky, Ewan McGregor povie: “Toto nie sú motorky ktoré hľadáte,” čo je odkaz na Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde rovnakú hlášku povie Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), keď ich zastavia stormtrooperi: “Toto nie sú tí Droidi, ktorých hladáte.” Postavu Obi-Wan si v prequeli zahral Ewan McGregor. (LUIGISde)

Reklama

Reklama