Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Rickyho Gervaisa mam rad. Extras je viac nez dobrym komedialnym serialom, s niekolkymi vynikajucimi momentami, ktore vsak bohuzial vyplna miestami trapna a nevtipna vata (najma cela postava Andyho "manazera", ktory dostava v druhej serii vela priestoru). Epizoda s Kate Winslet je v mojich ociach jednoznacne najlepsia. Samostatny pol bod davam za vynikajuci zaverecny special. ()

piserius 

všechny recenze uživatele

No tak já vám nějak nevím, ale asi nejsem stavěný na většinu britského humoru... Musím říct, že jsem viděl jediný díl (se Samuelem L.Jacksonem) a zanechalo to na mě trvalé následky... Bohužel ne v dobrém slova smyslu... Ale pozitivum toho je, že dokonce i největší hvězda dílu (Samuel) se zde objevil naštěstí jenom asi na 3 minuty... Kdyby tam nebyl, tak je to jasný odpad... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný a i přes zakomponování celebrit stále skromný a do jisté míry komorní sitcom. Ricky Gervais servíruje trapasy a pěkně vypointované absurdní situace velmi decentním a vlastně i nenápadným způsobem. Nebudete se válet smíchy po celou dobu seriálu, ale když to přijde, stojí to za to. Je to docela inteligentní a nepochybuji o tom, že seriál skutečně vypovídá o komparzistech i celém showbusinessu. škoda, že v první sérii není vše vybroušené, s přibývajícími díly se seriál stává sebejistější a u mě určitě překonává The Office. Nicméně, co se týče upřímné výpovědi o životě (komika), Louie je ještě o kousek výše. 8/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri scénke "Kate Winslet, jazyk a prsník" som sa nevedela prestať smiať. Nemám dôvod nedať plný počet bodov. Toto je typicky Gervaisovský britcom o dvoch mantákoch a svete šoubiznisu. Chvíľami na zamyslenie, chvíľami gulervúca sranda. V podstate aj tie morálne ponaučenia o dnešnej spoločnosti a moderných ľuďoch sú predkladané veľmi prirodzeným spôsobom a prezentované hlavne skrz trápne situácie - Ricky miluje kolosálnu trápnosť malých ľudských životov :-) A určite tak ľahko nezabudnem ani na skautíka Daniela Radcliffa - pozrite si Extras a už nikdy sa nebudete dívať na Harryho Pottera rovnakými očami! :-D ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Cynické, drsné, černohumorné až do krajnosti, a zároveň chytré a velmi dobře znalé poměrů. Seriál, který si zcela bezostyšně dělá legraci ze všech možných současných polit-korekt. tabu (třeba když mediální hvězdy "pomáhají" hladové Africe, nebo když hlavní hrdina seřve rušícího mentálně opožděného hocha v restauraci nebo omylem zbije trpaslíka). Výborné jsou i cameo role, ve kterých ze sebe dělají šašky uznávaní herci (ať už o sex škemrající Daniel Radcliffe, úchylný Patrick Stewart, vychytralý Chris Martin z Coldplay....) Pokud máte drsnější humor rádi, bude se vám to hodně líbit. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)
  • Každá epizoda nese pojmenování po celebritě. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama