Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (448)

kingik 

všechny recenze uživatele

Risk se tentokrát nestal ziskem. Film se Stevem Carellem v hlavní roli komerčně neuspěl, a tak se z něj stal předražený spektákl, který z průměru vybočuje především armádou zvířat, především v digitálním zastoupení. Milovník fauny musí zaplesat nad tím bohatým výčtem němých tvorů. Hlavní hrdina se opět setká s Bohem s tváří Morgana Freemana, opět ho čeká několik trapasů v práci i v soukromí a největší atrakcí filmu je jeho závěrečná apokalypsa, která ovšem nebude mít vážnější dopad na svět. Ovšem divák si to až tak moc neužije. Vtipů není tolik a tahle komedie nesrší třeskutým humorem. Spíše s ním šetří. Průměrná komedie se špičkovými triky. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Bože, pomoz mi změnit svět !!!" Předně podotýkám, že je to komedie pro celou rodinu. A myslím, že spokojenější bude dětská část publika. Já kvituji, že se zde nikdo zbytečně nepitvořil. PŘÍBĚH:*** když pochopíte, že se budou bavit i vaše děti, může vám to připadat pohodové. Nemusíte věřit všemu co se děje, ale nic vás snad ani neurazí./ HUMOR:*** není to ten typ komedie, kdy se budete držet za břicho. Dobrá nálada by vám však mohla zůstat. A že je tu mnoho klišé? Tvůrci neaspirují (doufám) na Oscara./ AKCE:** za předpokladu, že budeme schovívaví. A oceníme snahu v závěrečné pasáži./ NAPĚTÍ:0 vaše nehty by mohli zůstat celé, pokud se nebudete chtít v amoku prokousat ke konci. Takže: S.Carrell je mi sympatičtější když hraje dospělého dospělého a nezapomeňte přizvat ke sledování celou rodinu. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět Saurona, jak se řítí na palubě Noemovy archy Washingtonem? Johna Goodmana posraného od holubů a jiného ptactva, nemluvě o poplivání lamami? S Božským Brucem to má společného snad jen Boha v podání víte koho, ale to nevadí. A upřímně, pokud jste se seznámili s dalšími projekty scénáristy (a režiséra) Steve Oedekerka (Kung Prásk: smrtonosná smrt nebo Mezi námi zvířaty), tak vás to snad ani nemůže moc překvapit... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Prijemná oddychová zábava... ak by to nebolo až tak "prehnané", svoje hodnotenie by som určite zvýšil. Steve Carell je komik na mieste, avšak okolnosti vôkol jeho božstva boli až príliš. Určite som sa nenudil, taktiež som sa párkrat bavil... 95 minút ubehlo ako voda, ale hlavná dejová línia uviazla niekde v arche a preto 5/10 - 2* v tomto prípade ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za hodně peněz hodně málo muziky aneb jak si strčit peníze do kapsy a utéct na Seychely, aniž by si toho kdokoliv všiml. Tenhle film se hrubě nepovedl. A když se podívám na rozpočet, nestačím se divit, protože jediné co stojí peněžně za zmínku mohou být efekty. Jenže ty jsou za ty peníze rozhodně ničemné a nic filmu pořádného nepřidají, krom toho, že je to strašná kravina i bez nich. Steve Carell je možná dobrý herec, ale špatný komediant. Výborně dokáže divákovi měnit náladu, ale ať se klidí, do jiných filmů, kladoucích důraz na dialog. Tam se určitě uchytí, ale v efektivní a zběsilé komedii, která vlastně není komedií si reputaci rozhodně nepodtrhne tlustou čarou znázorňující úspěch a je to vcelku škoda, páč on na to určitě má, jen v tomhle filmu se mu to nepovedlo. Zbytečné pokračování, do kterého tvůrci utopili spousty peněz a u které jsem se ani jednou nezasmál. Vše je ohrané, běžné a rozhodně více než průměrné. Škoda toho všeho. To co tvůrci nabízeli před premiérou se hrubě nepovedlo a je to škoda. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)
  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)
  • Filmová archa vyrostla na týchž betonových panelech, z nichž je v Los Angeles přistávací plocha pro Boeingy 747. (Siriuss)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama