Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ou.... Kdyz to vezmu jako dva odlisne filmy, co natocili dva odlisni reziseri, vznikl britsky, uzasny sladak, ktery se mi libil. A taky hollywoodsky prumerny obyc. romant. film. ... Law a Diazova jsou naprosto bezkonkurencni, druha dvojice spis nudila a ten film zbytecne natahovala. Skoda, ale jinak hezka podivana na Vanoce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý večer v posteli přemýšlíš nad všemi detaily, co jsi udělal špatně nebo co jsi špatně pochopil. A jak ses v tom krátkém momentě mohl cítit tak šťastný? A někdy dokonce přesvědčíš sám sebe, že tu osobu možná osvítí a ukáže se před tvými dveřmi. A po tom všem, ať to trvalo jakkoliv dlouho - najdeš někoho jiného, kdo ti dá možná sílu do života. A malé kousíčky tvé duše se konečně vrátí zpět. A všechny ty řeči, ty promarněné roky tvého života začnou pomalu mizet. Nancy Myers zraje jako víno a teď dokonce překonala sama sebe. I přes velmi štědrou stopáž má pořád o čem vyprávět. U jedné dvojice hned při prvním setkání naznačí, jak se bude jejich vztah vyvíjet, u druhé si naopak dává pořádně načas. Navíc už u expozice střílí dokonalé vtípky (trailer) a dokáže diváka přimět, aby se na první pohled zamiloval do Kate Winslet. Pevně věřím tomu, že jednotlivé party byly psány přímo na tělo, protože Jude Law se jako šarmantní osobnost narodil a Jack Black už dlouho čekal na roli romantika. A dokonale pozitivní nálada, kterou jsem z Prázdnin čerpal po hektolitrech, měla za následek to, že ačkoli jsem při Cameroniných rozchodových etudách trpěl, na konci už jsem měl pocit, že lepší varianta do osobitého čtverce neexistuje. Ano, často se tam skáče po posteli nebo tancuje. Ale já jsem teď Miles, odcházím po dokonalém večeru od Iris a podruhé ji líbám na tvář a omlouvám se jí za to. A je mi nádherně. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nudná rutina. Nečekám, že se z každé romantické komedie vyklube druhá Láska nebeská nebo Deník Bridget Jonesové, ale Prázdniny nejsou ani romantické, ani legrační. Diaz je nudná barbína, ale ani další, mnohem charismatičtější herci, nemají co předvést. Navíc, stopáž přes dvě hodiny je u tohoto žánru vražedná (zvlášť když film opravdu nemá co nabídnout). Možná je to tím, že poslední dobou hodně koukám na staré hollywoodské pecky a jsem tudíž náročnější, co se stavby příběhu a dialogů týče, ale jsem si jistý, že za časů Lubitsche či Wildera by se do takhle slabého filmu peníze nevrážely. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Náhoda, osud, nebo snad Boží ruka spojila životy hlavních hrdinů?? Ne, byl to romanticko - nenáročně založený scénárista, který napsal těžko uvěřitelný příběh, ale přesto příjemný, koukatelný a naprosto odpočinkový! Jak já bych spojila ten útulný domeček s počasím z LA, s tou obří obrazovkou, plnou stěnou dvdček (postačí jeden dvd přehrávač), s komplet celým vybavením ložnice (hlavně tou písničkou v budíčku) a v té posteli by mi dělal společnost Jude Law… ach… Krásné prázdniny by to byly :o) Bohužel mi bude muset postačit film samotný a jelikož jsem skromné děvče, film stačí :o) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

CouchSurfing v nablýskaných hollywoodských barvách. Až do teď jsem si myslel, že je to spíše výsada těch, kteří mají hlouběji do kapsy, ale to bychom asi nekoukali na romantickou komedii nýbrž na nějaké sociální drama. Takže jsou tu všichni standardně krásní - aha, Jack Black - nebo jinak výjimeční, thymolínově se na sebe usmívají a občas si nezávisle vrznou, aby později pochopili, že i tohle může být láska .. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Když Amanda (Cameron Diaz) jede poprvé k domu Iris (Kate Winslet), její řidič ji vysadí kus před domem s tím, že by se na úzké cestě pak neotočil. Na konci filmu ji však přijede vyzvednout se stejným vozem přímo před dům, a dokonce se v následující scéně na její požádání vydá stejnou cestou zpět k domu. (imagoo)

Reklama

Reklama