Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb Když je i "romantická slaďárna" příliš lichotivé označení. Nezlobte se na mě, ale takovou přehlídku všudypřítomného ohavného kýče, zdlouhavých uslzených scén, ustavičných rozchodů, návratů, moudrých rad a nehumorného vtipu jsem už taaakhle dlouho neviděl. Jen jedna jediná věc mě udržela v pozornosti, a sice postava scénáristy Eliho Wallacha. A já se ptám - proč se nějaký skutečný scénárista nepodílel i na Prázdninách samotných? Protože výsledek si umím vysvětlit jenom tak, že scénář napsala Sněhurka hned poté, co probírajíc se z deliria zjistila, že jí sedm trpaslíků uteklo za Červenou karkulkou. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tož pěkné to bylo. A zdaleka ne tolik sterilní jako trailery. Vývoj obou příběhů je sice značně okoukany, chybí mi více výraznějších komediálních momentů a i to tajtrlíkování obou holčin mi místy lezlo na nervy (to si fakt musí vždycky zpívat, máchat rukama a skákat po posteli?), ale Meyersová romantickou náladu vyloudí pokaždé během pár záběrů. Baví-li vás její starší filmy, ani Prázdniny vás nemají čím odpudit. Dojem udržuje několik málo nehorázně vtipných momentů, geniální camea a dobří - hlavně dostatečně charismatičtí - herci. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kam mám jet sama v depresi o vánocích?" Ty deprese musí být vážně skvělá věc, ale dosud jsem nezjistil, kde se to kupuje, takže jim tak úplně nerozumím. Zato však rozumím tomu restartovat svůj život někde, kde nejsem ta nezajímavá nicka, ale kdosi tajemný z neznámého světa. Když se to podařilo mně, tak se to asi musí podařit každému a o sympatických holkách v novém prostředí asi ani nemá cenu spekulovat. Já jsem si s Amandou a Iris jejich směnu užil, nejednou jsem se i zasmál a jelikož jsem na sladké, tak jsem nečekaně snadno strávil i tu hromadu cukru s karamelem, do které byl příběh hustě obalen. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála podarených romantických komédií. Škoda toho konca, ktorý nebol dotiahnutý, pretože niektoré otázky zostali nezodpovedané alebo iba čiastočne vysvetlené. Inak by išlo o geniálny počin, ktorý brilantným spôsobom opisuje všetky úskalia lásky a zamilovanosti. Herci predstavujúci hlavných hrdinov odviedli perfektný výkon. Keby nebol ten nepodarený koniec tak je to jasných 5*, takto iba silné 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)
  • Cameron Diaz (Amanda) prohlásila, že to byl její fyzicky nejnáročnější film, protože v něm musela běhat. (HellFire)

Reklama

Reklama