Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kam mám jet sama v depresi o vánocích?" Ty deprese musí být vážně skvělá věc, ale dosud jsem nezjistil, kde se to kupuje, takže jim tak úplně nerozumím. Zato však rozumím tomu restartovat svůj život někde, kde nejsem ta nezajímavá nicka, ale kdosi tajemný z neznámého světa. Když se to podařilo mně, tak se to asi musí podařit každému a o sympatických holkách v novém prostředí asi ani nemá cenu spekulovat. Já jsem si s Amandou a Iris jejich směnu užil, nejednou jsem se i zasmál a jelikož jsem na sladké, tak jsem nečekaně snadno strávil i tu hromadu cukru s karamelem, do které byl příběh hustě obalen. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Prázdniny" jsou obyčejný, milý film s pěknými vedlejšími linkami (scénárista, vdovec), který rozhodně nezapře, že se jedná o vánoční komedii, protože možné je zde opravdu všechno. Dokonce i *spoiler* vztah na dálku po dvoutýdenní známosti, jež odstartoval sex s opilým chlápkem dobývajícím se vám do baráku * konec spoileru*. Omlouvám se, ale na podobné příběhy jsem asi moc velký cynik.;-) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dvě osamělé zklamané (a taky řádně rozpustilé) holky si vymění na dva týdny domy a tím zároveň získají jako bonus nové partnery. Zní to nějak povědomě? Jistě! Originalitou tenhle snímek skutečně nehýří, ale ta pohoda a příjemné chvíle se známými herci rozhodně stojí za to. Pouze dva zápory mi zabránily v nejvyšším hodnocení. A to zejména na romantickou komedii příliš dlouhá stopáž a příliš přeslazený závěr (mám sladké rád, ale tohle bylo moc). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)
  • Severoamerické tržby byly 63,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 205,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama