Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nudná rutina. Nečekám, že se z každé romantické komedie vyklube druhá Láska nebeská nebo Deník Bridget Jonesové, ale Prázdniny nejsou ani romantické, ani legrační. Diaz je nudná barbína, ale ani další, mnohem charismatičtější herci, nemají co předvést. Navíc, stopáž přes dvě hodiny je u tohoto žánru vražedná (zvlášť když film opravdu nemá co nabídnout). Možná je to tím, že poslední dobou hodně koukám na staré hollywoodské pecky a jsem tudíž náročnější, co se stavby příběhu a dialogů týče, ale jsem si jistý, že za časů Lubitsche či Wildera by se do takhle slabého filmu peníze nevrážely. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu hodně slibné obsazení pro mě trochu zklamání, možná pro to, že mi to kamarádi, po návštěvě kina přehnaně vychválili. Z ústřední čtveřice to bylo anglické (sourozenecké) duo, které se mi zdálo pevnější v kramflecích. Ani Cameron nebyla jako americky povrchní manažerka špatná, jen ten Jack mi tam přece jenom moc neseděl - a to mám obsazování herců proti jejich žánru moc rád. Problém snímku je jeho šablonovitost. Po půl hodině jsem si byl vcelku jistý, jak se bude příběh vyvíjet a bohužel musím říct, že jsem se nemýlil. Na to, abych nad tímhle faktem přivřel očko je tam dobrých vtipů a neotřelých situací málo. A srovnání s Love actually je opravdu až moc troufalé. 50% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na okraj malá paralela s Amandou (C.Diaz)...tiež sa mi po dlhom čase drali do očí slzy, alebo aké krásne je sa zviesť na vlne nevtieravého a úprimného sentimentu, vo dvojici, držiac za ruku človeka, ktorého ľúbite. Krásny pocitový snímok (viac romantika ako komédia) s úžasnou hudbou (a dokonalou K.Winslett). 90% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Interiér domu Amandy (Cameron Diaz) byl postaven ve studiu, a i bez stropu, elektriky, plynu a vody stál přes milion dolarů. (don corleone)

Reklama

Reklama