Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 080)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa kupodivu vůbec nevadí - jeho zlomyslný kukuč (občas vystřídaný tím naštvaným) je bez obtíží snesitelný. Podobně "nezávadný" je i Ron Perlman a Stephen Lang. Nový Conan jinak bohužel podléhá mnoha neřestem soudobých akčních výplachů: při akčních scénách všichni poletují vzduchem a hopsají jako splašení giboni, což jim nebrání v boji a zasazování přesných úderů. Ach jo. Komické je, nakolik byli tvůrci fascinováni rudou tekutinou, krev digitálně cáká při každé příležitosti a ze všeho nejvíce připomíná auta ze starých akčních filmů, která explodovala při sebemenším ťuknutí. Litry krve šplíchají, když tělo narazí na balvan, když hlava potká dlažbu, když meč lehce lízne protivníka. Kamera následný cákanec okázale snímá a snaží se nás přesvědčit, jak je film brutální... NENÍ. Nic na tom nezmění ani několik usekaných hlav a končetin. Conan z osmdesátých let byl surový až na půdu a ani k tomu nepotřeboval krev, pracoval s jednoduchými gesty a minimalismem v každém záběru. Přesto vše si nesl jakousi testosteronovou vznešenost a dokonce i inteligenci. Nový Conan se snaží být drsný a hrubý tím způsobem, že nakonec vypadá jako buran z horní dolní - celou dobu jsem čekal, kdy vytáhne z kapsy gambáče v plechu a masivně si po něm uříhne. Aspoň že stihl zprasit svojí buchtu. Dvorní skladatel Zacka Snydera nás ohromuje svojí nijakostí a po filmu si spolehlivě nevzpomínám na jediný motiv. Triky nejsou úplně tragické, ač diorámata občas připomínají produkci Hallmarku a Nispel se svou bezradnou režií zůstává věrný své pověsti patrně nejhoršího hollywoodského režiséra počátku třetího milénia. Znovu už ne. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde bylo jasné, že půjde o nízkou kvalitu prožitku již z traileru, který je sice hloupý, ale možná přece jen záživnější, než celý film. Zaujme jediná akční scéna (malý kluk v lese - hned na začátku), solidní výprava a to je asi tak všechno. Hudba je všelijaká - skladatel si asi myslel, že když poskládá dohromady rychlé smyčce, znamená to monumentální, plná a akční hudba. Bohužel se trošku spletl. Ani herci nic moc. Je tu vidět ryzí komerce a žádná zanícenost a láska ke klasice. A to celý projekt pohřbívá. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na Howardových Conanovkách jsem vyrůstal a tak mě (zase!) mrzí, že film si zase jen sebral hlavního hrdinu a svět ve kterém se odehrává. Že by si třeba chtěl vypůjčit už nějáký napsaný z četných příběhů, to tvůrce nenapadlo (je tu sice zmínka o Věži slona, ale nic víc) a tak do klišé mustru nasalátovali pár akčních scén, které ještě k tomu Nispel mizerně natočil a pár dialogů, které dávají jakýs takýs smysl. Jediná kladná věc jsou tu herci v čele s parádním Momoou, který je konečně Conan jak má být, vzhledově skoro jako by vypadl z přebalu jedné z knížek co mi leží v knihovně. Lang i McGowan jako záporáci taky obstáli se ctí. Ta třetí hvězda je tu za solidní výpravu a triky, no i to čvachtání krve z rozbitých hlav mě potěšilo. V pokračování přece jenom doufám, ale jedině s jiným scénáristou (stačí jeden pořádný a ne tři patlalové) a s fungl novým, lepším režisérem. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel je totální režijní looser a já bych ho nenechal točit ani kolotoče na pouti. V jeho počinu selhávají veškeré životní funkce filmu a resuscitace je v jeho případě vyloučená, leda tak amputace režiséra od filmu. Zmršené postavy, kompilace jinde viděných prvků slepená dost špatným a řídkým lepidlem. K tomu nelogické chování postav i sunutí děje kupředu. Katastrofální neumětelství korunují naprosté WTF scény, jako např. když si prkenná Rachel Nichols odskočí na pevninu zaš***at s barbarem a jářku na zpáteční cestě ji jako Karkulku překvapí vlk. Záporáci jsou tu opět jedna velká huba, tzn. že většinou jen blbě žvatlají a přežvykují v orální oblasti stupidní fráze o návratu nějaké majdy ze záhrobí. A skutek utek samozřejmě. Tragédii filmu pak ještě umocňuje nevýrazná hudba (kdo čekal pecku á la Poledourisův původní soundtrack, byl asi notně zklamán). Tak proč 2*? Pouze za Jasona Momou, který se mi jako Conan hodně líbil (srovnání s guvernérem Kalifornie si odpustím) a proto, že postavu Conana mám zkrátka srdcově rád...a žádnej Nispel neNispel mi ji nemá právo kazit...Tečka. Doporučuji komentář uživatele flanker.27, je v něm shrnuto VŠE podstatné :-) + mně nezbývá, než plně souhlasit. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Sympatickej pár Momoa a Nichols (i když Momoa víc než germánskýho arnoldovskýho typa připomíná to, čím je, totiž jižanskýho havajčana), plakát dobrej, konec pozitiv. Rose McGowan je tady naprosto obludná a nesympatická, a to i vzhledem k tomu, že hraje zápornou postavu. Ron Perlman ve svejch pěti minutách stihne tak akorát předvýst megafousy, Stephen Lang jako záporák nulovej. Příběh - nějaká bad-ass maska, co potřebuje krev vyvolenýho a pak zničí svět a udělá z někoho boha, nuda. Scénky s Conanovou babou přivázanou k obřímu kolu tak moc připomínaj Indiana Jonese a Chrám zkázy, že chyběl jen objevivší se Harrison Ford, co by spustil "Kálí má, kálí má!" Krvavý efekty, co měly nejspíš prohloubit syrovost filmu, jsou tak debilní, až se člověk musí smát. Reálně rozhodně nepůsobí, když z někoho stříká krev po litrech, ať schytá jakejkoliv druh rány. To se dá tolerovat snad jen v anime. Cesta bojovníka sice horší, ale aspoň od toho nikdo nic nečekal. Tady se od Nispela taky nedalo čekat moc, ale že to zmršil kardiálně. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Velká část filmu byla natočena v Bulharsku. (Zdroj: HCE) (Krouťák)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama