Reklama

Reklama

Kele

  • Sovětský svaz Келе
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1988, 7 min

Scénář:

Michail Aldašin

Kamera:

Kabul Rasulov

Obsahy(1)

Dvě malé indiánské holčičky jsou starcem vyslány, aby šly natrhat na pole něco z úrody, pod stromem sedí noční přízrak a hraje na píšťalu, v jednu chvíli přestane a kousek opodál si jde natrhat z keře plody, holčičky si půjčí jeho píšťalu a on je začne pronásledovat .. (ČSFD)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka není primárně dětský žánr a příběh, o dvou holčičkách, co okradou chudáka škaredého démona, bych speciálně doporučovala před dětmi utajit. Pokud ten démon ty holky aspoň sežral, ale když už si je ulovil a pověsil je za vlasy do průvanu, tak .... Snad se poučil a příštího zlodějského spratka tou flétnou aspoň seřezal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nějak mně to připomnělo Grónské mýty a legendy...aby ne...předlohou byly eskymácké příběhy. Z báchorek nám blízkých se nejspíš vybaví Perníková chaloupka, jelikož i zde nečeká démona nic dobrého. Nejhezčí jsou dva psíci na začátku, nejvíce mne pobavily řvoucí holčičky s démonem v patách. Příjemná animace i rytmus. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No takže prvé čo som si všimla boli šukajúce psy, ha ha ha, no a potom prišiel narad lesný démon s penisom. To už také smiešne nebolo. Tie dievčence mohol aj horšie potrestať aspoň im tu flautu roztrieskať o hlavu alebo také niečo... ()

Reklama

Reklama