Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (279)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Louie je tak trochu jiný tip seriálu, než jsem čekala. Představovala jsem si, že to bude jen další v řadě seriálů, které mě nebudou bavit už jen tím,že se tam vyskytuje oblíbené americké živé publikum. Ale tady mi smích diváků ani nevadí spíše podtrhuje vtipné scény jednotlivých dílů. V pilotu jsem se smála od začátku dokonce např.scéna kdy se malá Lucy ptá otce a ten jí trpělivě odpovídá :-D. Prostě jedna z věcí co člověka něják násilně nenutí myslet na předchozí epizody, nebo se ho nesnaží tolik vtáhnout do děje, ale zaručeně pobaví :-). ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mi to prišlo slabé, fuckovanie účelové a nahrávanie pred živým publikom mi nechutilo. Už v druhej časti som ale Louiemu začal prichádzať na chuť a po 13 častiach mi bolo tak ľúto, že je koniec, akoby som strávil s Louieho rodinkou roky. Drsný, často až krutý humor Louisa C.K. som si zamiloval (na niektorých hláškach sa dodnes neviem dosmiať), hlavná dvojka je veľmi úprimná a sympatická a na vedľajších postavách sa dá tiež dobre pobaviť. Neviem sa dočkať nového Louieho seriálu. 90% ()

Reklama

silent cut 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak by vypadal americký sitcom, kdyby ho natočil brit? Kulisy z Rosean, znásilněná korektnost z Family Guye a ultimativní HBO dabing nakopaly prdel americkému mustru atomové rodinky. Louie se s ničím nemaže, občas si ho vyhoní v komoře a když tvrdí, že nemá prachy, tak to znamená, že má v peněžence asi tak padesát korun (kurz střed). Možná to není nijak originální, ale když jsou geniální hlášky střídány životní moudrostí, nad kterou se nedá než pokývat hlavou... a smeknout... PS Při volbě sexuálního partnera nezapomínejte na seniory! Jsou sice starý, ale rozhodně ještě nejsou mrtvý! ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Když se v seriálech věší lidi za vlastní či cizí střeva, rozmačkávají se jim hlavy a oživlé mrtvoly jim hází mozky na všechny strany, šuká se v nich jako by zítra nastal konec světa, tak je všechno v cajku. Jakmile se ale vyfakuje dítě, tak je průser, producentům se sevře řiť a seriál se zruší. Nechutný svět, jehož jsme součástí. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení, že Lucky Louie je takhle vysoko. Není špatný, ale ve spoustě ohledech zcela tuctový. Nějaké vtípky dobré, nějaké výtečné, nějaké trapné, nějaké přízemní až primitivní, nějaké až nechutné. Potěšila Pamela Adlon aka Marcy z Californication a Louis C.K., další postavy a herci už takové výhry do loterie nejsou. Těch třináct dílů bylo poměrně příjemných, ale na další série bych(om) se tak jako tak nekoukal(i)... 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • V pilotním díle je radiátor ústředního topení v kuchyni odlišný od radiátoru zobrazeného v následujících dílech. (DenisK)
  • První sitcom HBO nahrávaný před živým publikem. (D3VIL)
  • V 8. díle, kdy si Louie (Louis C.K.) prohlíží album a vstupuje do šatny, aby mohl masturbovat, visí na dveřích růžová bunda. Když však poté přichází Shannon a Kim (Pamela Adlon) klepe na dveře od šatny, visí na nich bunda modrá. (ČSFD)

Reklama

Reklama