Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 3

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 241)

POMO 

všechny recenze uživatele

Marvelácka záchrana sveta tridsiatyšiesty krát, v rovnakej dejovej schéme, iba trochu inými prostriedkami a vtipnejšie. A to nás ňou chcú rovnako baviť ešte ďalších päť rokov. V tom filme nie je nič zle, akurát už ma nemá čím dostať. Hoci je herecky príjemný a technicky tradične marvelovsky dokonalý. Mladý Douglas ešte lepší než mladý Arnie v T5. Až z toho mrazí... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy hravé, místy humorné, ale ve větší míře nevýrazné a utahané. Na druhou stranu mi to nevadilo tak moc, jako třeba dětinská sázka na jistotu v podobě Strážců Galaxie. Marvel holt nehodlá předělávat něco, co funguje a hlavně sype zlaťáky. Odvaha chybí, snaha o nějaký temný příběh rovněž. Až dosud, protože Ant-Man lehce odvážný je. Už jen tím, že režisér Peyton Reed (nečekaná volba) dostal překvapivě hodně prostoru, takže na leccos šel jinak a po svém. Zlodějíček s dobrým srdcem se nemůže dostat ze začarovaného kruhu, po svém ho osloví stárnoucí vědec s ksichtem Michaela Douglase, který mu nabídne status hrdiny: získá schopnost se díky speciální chemikálii a obleku zmenšovat nebo ovládat svou myslí mravence. Zmiňovanou hravost a pohodu ocení ti, kteří nečekají jen na bortící se digitální budovy, obřích demoličních choutek se tentokrát nedočkáme. Tvůrce průměrných komedií si je navrch poměrně jistý komediálním timingem. Paul Rudd je sympaťák, jakým byl loni Chris Pratt. Takže tady dobré. Škoda, že jakmile se začnou rozebírat rodinné vztahy, je všechno špatně. Výsledek ale neurazí. Tvůrci představili hrdinu, který do potencionálních týmovek slušně zapadne. Jen škoda, že mě tak nějak vůbec neláká u toho být. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jediný způsob, jak tenhle prokletý, odkládaný, přepisovaný a rušený projekt uvést do provozu, bylo vsadit všechno na jednu kartu – vykašlat se na vážného hrdinu s vážnými problémy a mravenčího chlápka zkrátka prodat přes humor (taky kdo by těm vážným mravenčím dilematům věřil?). A daří se. Začíná to úslovím „když potřebujete hláškaře, zavolejte Michaele Peñu“ a pokračuje v podobném duchu... no vlastně každou druhou minutu. Ant-Man se snaží, seč může, abyste mu věřili sympaťáka, co má pod čepicí, je hodným tátou a nemá žádné charakterové vady, protože to na něj osud prostě vždycky nějak ušije a on je v tom nevinně. Paul Rudd možná poprvé před kamerou nevypadá jen jako kámoš od vedle a na popředí klasického stokrát viděného scénáře "from zero to hero" servíruje poměrně chytrou sympatickou postavu, se kterou si ty necelé dvě hodiny dokážete opravdu užít. Kašle se tu na vysvětlování a origin, věci se prostě dějí, fyzikové ať se jdou zahrabat, zábava je na prvním místě. Ant-Man jako žánrově téměř čistá heist movie má tah na branku a není do sebe ani trochu zahleděná (mrk mrk, Avengers 2). Ano, je z toho cítit, že na to nebylo extrémně moc peněz, že herci se rekrutovali spíše ze seriálů a že napojení na existujicí marvelovský vesmír mohlo být kvalitnější, ale v Marvelu na Ant-Mana očividně zase tolik nevsázejí a jenom si museli splnit povinnou představovačku méně známého Avengera. O to příjemnější je výsledek; z tak trochu odepisovaného outsidera vznikl hrdý film, který to na plátno dotáhl s takovou dávkou důstojnosti, že bych tomu po těch úvodních tahanicích s režií a scénářem ani za mák nevěřil. A z čeho mám největší radost - Wright je tu pořád cítit na každém rohu, což je přesně to, co tahle látka potřebovala. Příjemné překvapení. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jenom jedna otázka. Co to kurva do prdele bylo?! Ne tohle byl omyl. Moje chyba jsem kokot a můžu si za to sám. Neměl jsem se na to srát jenom, protože to bylo na Černým Mostě. Příště už se tato chyba nebude opakovat. Nezastírám, že nemám ke komiksovkám absolutně žádnej vztah, takže víc jak půlka z nich mi nic neřekne a druhou půlku jsem neviděl a neuvidím, ale třeba letošní Avengers, byť byli vrcholně retardovaný měli aspoň dobrou akci, furt tam něco bouchalo, furt se něco dělo, ale tohle bylo jako co??? Týpek se zmenšuje, mravenci mu na povel nosí cukr do kafe do toho plešatej zmrd zmenšuje ovce, tuna hlášek s odkazy zřejmě na jiný Marvelovky který mi tudíž taky nic neřekli. A Douglase nechápu. Měl jsem ho rád, ale má pitvoření v takový šaškárně zapotřebí? No evidentně jo když to vydělává. Za chvíli se už budou točit jenom zmrvený pokračování slavných sérií, zpracování nekonečných románů a komiksovky plný debilních superhrdinů a já abych přestal chodit do kina. Budoucnost filmu všeobecně ve mě začíná budit obavy a letošní rok stojí extrémně za kuloví.0% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k letitým odkladům a nemalým tvůrčím potížím se mi ani nechce věřit, jak nápaditý a svižný je výsledný Mravencův origin. Doba komiksů na každém rohu tak může zářit v plné síle, ale Scott Lang s Hankem Pymem nejsou ti, kteří diváckou přesycenost odnesou neúspěchem. Scénář totiž překvapivě přesně dávkuje akční pasáže s nenásilnou rodinnou linku a Ruddova přirozenost (nehledě na usměvavou chemii s Douglasem i s Peñovou partou) zahladí i tu největší hranu v podobě rozhrkané a neurovnané úvodní třetiny. Stvořit superhrdinskou jednohubku (notabene uvedenou mezi Avengers a Capem) je těžší, než se zdá, proto mě úspěšný start těší opravdu hodně. Tím spíš, že pro budoucí týmovou práci je tahle postava jako stvořená. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Tvůrci se při navrhování Ant-Manovy (Paul Rudd) helmy inspirovali vzhledem Iron Mana a Autobota Bumblebeeho ze série Transformers. (ČSFD)
  • Když Paul Rudd dostal titulní roli, vždy se ho lidé zeptali, co vlastně Ant-Man dělá. Na to odpovídal, že se dokáže zmenšit na velikost mravence, ale ponechává si svou sílu a dokáže s mravenci i komunikovat... čemuž se prý všichni smáli. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno