Reklama

Reklama

Přízraky z Abu Ghraib

  • USA Ghosts of Abu Ghraib (více)

Obsahy(1)

Dokument z původní produkce HBO vypráví o událostech spjatých s neblaze proslulým iráckým vězením Abu Ghraib, kde docházelo k mučení vězňů. Nazí, se svázanýma rukama a nohama, museli čelit ponižujícím situacím, při nichž byli natáčeni na video. Snímky z věznice oblétly v dubnu 2004 celý svět a vyvolaly zděšení a lavinu nezodpovězených otázek, jak je možné, že k takové situaci vůbec došlo. Filmař Rory Kennedy shromáždil spoustu dokumentárního materiálu a hovořil nejen s americkými vojáky, kteří ve věznici sloužili, a s vládními úředníky, ale také s oběťmi týrání a s odborníky na dějiny mučení. Podařilo se mu vytvořit pozoruhodný a velmi působivý dokument zobrazující současný svět, v němž je násilí a mučení bezbranných stále tolerováno. (HBO GO)

(více)

Recenze (9)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"ABU GHRAIB JUST A DESERT BOWL OF MISERY IS THE ONLY WAY TO DESCRIBE IT." --------- V rámci danej témy, jeden z najlepších dokumentov spolu so Standard Operating Procedure. Dokument má všetko, čo treba. Tie správne archívne zábery, výpovede zúčastnených aj nie, detailnejší úvod pred vznikom udalosti a aj situácie po nej, no a samozrejme komplexný pohľad na danú udalosť. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

To, co jsem cítila při sledování tohodle dokumentu bych přirovnala k pocitům prožívaným při Schinlerově seznamu... Jak je jednoduche manipulovat s lidmi, jak člověka změní moc, která je vložena do jeho rukou a jak se lidé, kteří bojují ve jménu lidských práv, mění na bezcitné bestie... tak o tomhle je tento pro mě skvělý ale zároveň děsivý 'záznam' se všeříkajícím názvem... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každá vojna má svoje výpovedné filmy, svedectvá hrôz páchaných v pekle vojenských front aj mimo nich. A je len otázkou intenzívnosti vnímania danej vojny ako sa postavíte k týmto činom. Podobný dojem potom na divákovi zanechá aj takýto dokument, nutné podotknúť, že dosť dobre natočený a hlavne nastrihaný. Ale hrôzam, ktoré páchali Amíci by som dal odpad! Len ďalšia konšpiračná teória tejto svetovej diktátorskej krajiny. A je smutné, že všetkému tomu sa dalo vyhnúť, keby vo voľbách Al Gore dostal o pár hlasov viac. 80%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Otrasné svedectvá priamych účastníkov týrania, ktorí aj teraz tvrdia, že si nemysleli, že robili niečo zle ... grc !!! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama