Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (1 088)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které by se nekonalo, kdyby se venku tak strašně nerozpršelo a my nezapadli do kina na první film na programu... :-) Aniž bych zacházel do hlubších detailů, vypíchnu jen některé postřehy: Především trojka Příběhu hraček není filmem pro děti, ale spíš pro ty, kteří byli dětmi v době premiéry jedničky. Vícevrstnatost příběhu, jež zahrnuje odkazy na popkulturní fenomény či principy totalitarismu, unikne chápání malého dítěte, zato vyvolá salvy smíchu u 20ti a více-letých. Lehký nádech sentimentálního vzpomínání na vlastní dětství a částečná identifikace diváka s dospívajícím Andym je dalším vodítkem k této doměnce. Hračky pochopily tento neodvratný vývoj a i okolnostmi byly přinuceny k boji o holé přežití. Pobyt ve školce, v níž hračkám vládne Mazel, se ukáže být nešťastným vyústěním a lehce předvídatelný konflikt s novým prostředím je bohatou živinou pro gradaci velmi napínavého příběhu. Ten je vyprávěn s obdivuhodnou lehkostí a jiskrou - Např. úvodní výlet do imaginárního světa dětských her a následný střih na dospělý pohled na hrající se děcko je kouzelný. Pixar ukázal, že i v současné době zaplavené oceánem víceméně zbytečných animovaných filmů lze vyprodukovat svěží animáč, který je vtipný a troufám si tvrdit, že v mnohém překoná i své dva předchůdce. Inteligentní oddechovka. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich .. Máš ve mně přítele. _ Kluci a holky v Pixar Studia ho u mne mají ve dne v noci už několik let. Navíc Toy Story je moje srdcovka a byť na originální VHS kazetu už sedl nejen prach času, díky synovci jsem měl v posledním roce mnoho příležitostí na reprízu a vždy jsem si původní dvojici filmů užil, podobně jako před dlouhými lety. ___ Kdybych měl být objektivní, musel bych dát trojce Příběhu hraček jen za lepší tři. O žádnou extrémně vtipnou záležitost se nejedná, rozjezd je poměrně vláčný a k tomu se rozehrává ve velice podobných, jen lehce variovaných kolejích. Navíc, jelikož mám Toy Story (1 i 2) nesčetněkrát nakoukané, nepůsobilo až tak emocionálně silně ani to vyzdvihované setkání po letech. Naštěstí od přesunu do Sluneční školky dění nabere ty správné obrátky, přidá se Ken, španělština, apod. a body k dobru jdou hodně do plusových hodnot. Souhrnem se jedná o důstojné pokračování, které si na nic extra nehraje a (možná až moc) sází na nostalgii svých již zavedených diváků. ___ No(voroční update), stačilo pár repríz trojky u televize a i ta sahá po nesmrtelnosti a pevně uzavírá kruh. Se vším dohromady se jedná o nejlepší animák roku 2010. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Do mých očekávání se třetí Příběh hraček strefil tak napůl. Asi jsem to čekal trochu odvázanější a samotný ‚Prison break‘ považuji za těžce promarněnou šanci. Těch pár mrkání na odrostlejšího diváka mě nechávalo docela v klidu, takže jsem dlouze přes hodinu obdivoval spíš to, jak ten svět v HD dobře vypadá. Pak se hračky chytily za ruce a já dostal emocionální pálku, ze které mi šly slzy do očí, aby to vydrželo až do závěrečného posezení na trávníku. Ale v poměru stopáže se mi to zdá docela málo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1: Najlepsi animovany film + 2 nominacie: Adaptovany scenar / Vizualne efekty ________ 90%. Bolo to opät krasne, ako aj prve dve casti, ale asi sa mi najviac pacila ta druha cast. Nieco malinko mi tu k 5* chybalo, ale neviem co. Nepamätam si presne, o com bola dvojka, ale zdala sa mi byt akcnejsia, vtipnejsia alebo dobrodruznejsia, ale na druhej strane bola tato tretia cast v zavere najdojimavejsia, takze kazda cast ma nieco do seba. Od roku 1995 sa da krasne vsimnut, ako uz pocitacove animaky pokrocili a dnesne male deti sa pri premiere tohto filmu zase budu tesit na prve dve casti a kedze ich nepoznaju, alebo ich nemali este moznost vidiet, bol dobry napad rezisera trosku predstavit Andyho, kto to vlastne bol a ako sa dokazal s hrackami hrat, ked bol este maly. Avsak mne osobne sa tento rok asi najviac pacil animak JAK VYCVICIT DRAKA (2010), ktory ma u mna jednoznacne 5*. ________ Tom Hanks - (Woody) +++ Tim Allen - (Buzz Rakeťák) +++ Joan Cusack - (Jessie) +++ Ned Beatty - (Lotso) +++ Michael Keaton - (Ken) +++ Wallace Shawn - (Rex - zelený dinosaurus) +++ John Morris - (Andy) +++ Jodi Benson - (Barbie) +++ Bonnie Hunt - (Dolly) +++ Produkcia: John Lasseter +++ Hudba: Randy Newman +++ (Videl v 3D kine 03.08.2010) +++ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dokonalé završení trilogie. Temné však citlivé zároveň, plné odkazů a vtipu. Některé mé noční můry zde ožívaly tak samozřejmě... mrkací mimino, opice s činely (z povídky Stephena Kinga) a ten závěr, ten závěr. Opravdu mě přinutili se bát a vážně jsem už myslel že to neskončí dobře. Ta chvíle, kdy jsem si přestal říkat, že tohle jen pohádka o hračkách a jen čekal jak to dopadne. No a konečné rozloučení patří mezi jedny z nejdojemnějších scén co jsem viděl. Tak sbohem Woody, Buzzy i vy ostatní. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (73)

  • Scéna, kdy Buzz vysvětluje zajatým hračkám pravidla, podle kterých se mají řídit, aby se vyhnuly zavření na noc v bedně, odkazuje na obdobnou scénu z filmu Frajer Luke (1967). (maseer2)
  • Sid, protivný chlapec, ktorý s radosťou ničil svoje hračky v prvom Toy Story (1995), tak isto vyrástol a má drobnú úlohu aj v Toy Story 3, kde ho môžeme vidieť v tričku s lebkou. Sida nahovoril 27-ročný Erik Von Detten, ktorý ako 13-ročný nahovoril postavu Sida v prvom filme zo série. (buLLiTT)
  • Výroba filmu se plánovala v době, kdy se zdálo, že společnosti Disney a Pixar se (v letech 2004 - 2005) rozejdou kvůli tvůrčím neshodám. Společnost Disney založila animační divizi s názvem Circle 7, která měla mít na starosti pokračování filmů od Pixaru, na nichž by se již původní tvůrci z Pixaru nepodíleli. Disney ale nakonec koupil Pixar a divizi Circle 7 zrušil. Film tak padl do rukou Pixaru. (petr.koca)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Reklama

Reklama