Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

BLADER 

všechny recenze uživatele

Je to už veľmi dávno, čo som jedného dňa videl v telke slovenskú reláciu Clever, ktorú uvádzal Ďuro Mokrý. Páčilo sa mi to. A potom som natrafil na toto, čo je snáď ešte lepšie a zábavnejšie. Pokusy, ktoré sa zväčša nezaobídu bez nejakého toho fóru a veľké množstvá výbuchov, to je ono, to sa mi teda páči. Zaujímavá relácia, škoda, že ju nevidím častejšie. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Pořad je zábavný a někdy až vtipný. Nicméně škoda je, že některé pokusy jsou naprosto k ničemu a navíc provedené pouze jednou (a ne třeba průměrem několika měření). Takže výsledek je často vysoce zavádějící, nepřesný, náhodný a pak člověk ani neví, jestli je to pravda nebo není. Aktualizace: Zahlédl jsem nějaké novější díly, které jsou ještě strašnější. Stále testují a vymýšlejí větší blbosti, které jsou ještě méně přesné a zajímavé. Přestávám výsledkům úplně věřit. Mám chuť snížit hodnocení seriálu o hvězdičku - možná tak brzo udělám. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby takhle nějak byla vyučovaná fyzika, tak jsem na ní nemusel být takový trotl. Škoda, ale třeba ta doba přijde. Každopádně je to velmi dobrý pořad, který divákům skrz zábavné pokusy ukazuje všechny možné věci, které se týkají v podstatě jakéhokoli odvětví vědy. Pro mě největší ponaučení přišlo s tím, že když člověk pije pivo brčkem, tak se víc nenalije, ale zato bude víc krkat. 80% ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Kromě těch zamýšlených, ze scénáře vyplývajících, otázek se nabízejí i některé další: je to cool, dělat pokusy a vůbec nezastírat, že to nemyslíte vážně? Dělat fekální fórky prokládané záměrně průhledně umístěnými prsaticemi? Atd. Jak se to vezme. Vlastně je to docela prča, když se díváte na jednu nebo dvě epizody. Pokud ale vaše ratolest trvá na nahrávání všech dílů a vy se na ně musíte takřka povinně dívat s ní, začíná to být trochu v pytli. Ten záměrně pitomý scénář je vlastně celkem rafinovaný: dospělý si myslí, že je to nadsázka, odrostlejší potomek si naivně myslí, že je to nadsázka, kterou prokoukl a nechá se tedy s pocitem zadostiučinění unášet, menší potomek si té nadsázky ani nevšimne a tudíž mu to přijde cool. Tak nevím, mám moralizovat? Brainiac je každopádně místy (řídce) srandovní srágora. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Velikou slabinou tohoto pořadu je, že nevěděl, kdy přestat. Pár pokusů je tu opravdu mimořádně zajímavých a přínosných (Pomůže, když při padání výtahu před dopadem vyskočím? Kolik balónků je třeba, abych vzlétl? Budu úspěšnější, když budu chodit oblečený v červeném? Kde se berou ty malé chlupaté chomáčky v mém pupíku?), ale proboha, proč je tam tolik výbuchů?! To už je pak neskutečná nuda: strčíme žárovku do mikrovlnky - buch, strčíme střelný prach do karavanu - buch, smícháme tyhle dvě chemikálie - BUCH, BANG, PRÁSK!! A taky některé pokusy stály za starou bačkoru - co se stane, když přivážu kazeťák k jedoucímu autu? No ne! Rozbije se! Každopádně kdyby se to rozumně prostříhalo a zůstaly tam jenom největší pecky, tak by to byl fakt úžasný seriál, snad jeden z nejlepších. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama