Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo celkom vtipné a zaujímavé. Tak trochu iné a strelenejšie poňatie vedy. Škoda len, že postupom času sa humor a invencia vytráca a nahradzuje ju nuda a trápnosť (zaujímavé experimenty nahradzujú trápnosti typu "ktoré jedlo sa dá rychlejšie zjest", ztvárnené ako nechutné žranice). Keď to teraz vidím v telke proste prepnem kanál. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Zábavné to celkem je, ale moc se z pořadu zajímavostí nedozvíte. Všechno jsem už viděli jinde. Lehnutí si na 2000 hřebíků, chůze po vyhaslém ohništi atd ..... + milion výbuchů, které přestanou po čase bavit. Homor tady taky moc nesedí. Celkem nuda, ale na zpestření dne neuškodí. Každopádně se dalo z pořadu vytřískat mnohem více. Škoda._______ Tohle jsem napsal cca před 3 měsíci. Seriál mě teď ale začal bavit a na humor jsem si zvykl. Když se nudím, tak se na něho rád podívám, skvěle pobaví. Takže doporučuji, ale mnoho od něho opravdu nečekejte. Každopádně některé díly jsou geniální. Takže zvedám hodnocení ,-) ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Velikou slabinou tohoto pořadu je, že nevěděl, kdy přestat. Pár pokusů je tu opravdu mimořádně zajímavých a přínosných (Pomůže, když při padání výtahu před dopadem vyskočím? Kolik balónků je třeba, abych vzlétl? Budu úspěšnější, když budu chodit oblečený v červeném? Kde se berou ty malé chlupaté chomáčky v mém pupíku?), ale proboha, proč je tam tolik výbuchů?! To už je pak neskutečná nuda: strčíme žárovku do mikrovlnky - buch, strčíme střelný prach do karavanu - buch, smícháme tyhle dvě chemikálie - BUCH, BANG, PRÁSK!! A taky některé pokusy stály za starou bačkoru - co se stane, když přivážu kazeťák k jedoucímu autu? No ne! Rozbije se! Každopádně kdyby se to rozumně prostříhalo a zůstaly tam jenom největší pecky, tak by to byl fakt úžasný seriál, snad jeden z nejlepších. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Kromě těch zamýšlených, ze scénáře vyplývajících, otázek se nabízejí i některé další: je to cool, dělat pokusy a vůbec nezastírat, že to nemyslíte vážně? Dělat fekální fórky prokládané záměrně průhledně umístěnými prsaticemi? Atd. Jak se to vezme. Vlastně je to docela prča, když se díváte na jednu nebo dvě epizody. Pokud ale vaše ratolest trvá na nahrávání všech dílů a vy se na ně musíte takřka povinně dívat s ní, začíná to být trochu v pytli. Ten záměrně pitomý scénář je vlastně celkem rafinovaný: dospělý si myslí, že je to nadsázka, odrostlejší potomek si naivně myslí, že je to nadsázka, kterou prokoukl a nechá se tedy s pocitem zadostiučinění unášet, menší potomek si té nadsázky ani nevšimne a tudíž mu to přijde cool. Tak nevím, mám moralizovat? Brainiac je každopádně místy (řídce) srandovní srágora. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Několik zajímavých nápadů nemůže zachránit tento praštěný pokus o solidní vědeckou zábavu. Pokusy, které teatrálně zabíhají někdy až do trapné absurdity vážně nejsou potřeba vysílat pro širokou veřejnost. Pro děti celkem stravitelné, avšak ne příliš vhodné pro výchovu (pokusy s trhavinami, apod. - i když možná lepší napřed to vidět v televizi, než to hned zkoušet naostro). Zkrátka nic moc 25% = 1/5 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama