Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Další jeden z aktuálních pořadů na Prima Cool. Tentokrát v podobě vědy. Tento pořad mi připoměl velice oblíbeno Popularní vědu pro děti, která nedávno běžela na ČT2. I v tomto duchu probíhá tento pořad. Přičemž hlavní náplní je uhozené dotazy od diváků, kteří se ptají na nejrůznější věci. Zábavnost nepopírám, i já jsem se občas pousmál na nejruznější hovadiny, které tam řešili. Takže na odpad to rozhodně není, pokud bych tomu dal 3*, tak bych to nadhodnotil. Takže 2* je tak akorát a přitom se občas mrknu co to tam zas vyvádějí ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Kromě těch zamýšlených, ze scénáře vyplývajících, otázek se nabízejí i některé další: je to cool, dělat pokusy a vůbec nezastírat, že to nemyslíte vážně? Dělat fekální fórky prokládané záměrně průhledně umístěnými prsaticemi? Atd. Jak se to vezme. Vlastně je to docela prča, když se díváte na jednu nebo dvě epizody. Pokud ale vaše ratolest trvá na nahrávání všech dílů a vy se na ně musíte takřka povinně dívat s ní, začíná to být trochu v pytli. Ten záměrně pitomý scénář je vlastně celkem rafinovaný: dospělý si myslí, že je to nadsázka, odrostlejší potomek si naivně myslí, že je to nadsázka, kterou prokoukl a nechá se tedy s pocitem zadostiučinění unášet, menší potomek si té nadsázky ani nevšimne a tudíž mu to přijde cool. Tak nevím, mám moralizovat? Brainiac je každopádně místy (řídce) srandovní srágora. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Ty nápady fakt nemají obdoby... Ten pořad neni rozhodně určen pro kravaťáky ani pro plavovlasé občany, tady jde totiž logika a rukavičky stranou. Nejsem zrovna zastáncem podobných ujetých stupidit, ale některé jejich 'pokusy' se jim musí nechat a náramně mě povavily. (Zvedám hodnocení z průměru za protagonisty bez bázně, kteří se pokusů účastnili přímo na vlastní kůži). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tento pořad mě zaujal. To, co nabízí, může být zábavné a poučné. Není to ale ani jedno. V lacinější české verzi "Clever" jsem se dozvěděl víc zajímavostí. Většina pokusů je naprosto o ničem. Rozbije ocelová koule budík? Rozbije se skleněná koule při dopadu na zem? Co se stane s banánem vystřeleným do vzduchu? Všechno tohle se tu řeší... Musíte to vidět? Překvapí vás, že se skleněná koule po pádu rozpadne? Pokud je to pro vás šokující informace a čekali jste, že koule se od země odrazí a bude skákat jako hopík, je to pořad pro vás.___ Tenhle seriál nemá s vědou nebo zajímavostmi z jejího světa nic společného... je to jen tupé mlácení do věcí. ()

Burrows 

všechny recenze uživatele

Brainiac: Šílená věda - název přesně odpovídá tomu, co se v seriálu odehraje - šílené pokusy, ale naprostá většina těch, bez kterých se člověk obejde. Tak např. jsem se dozvěděl, že se dá chodit po vodě, když smícháte obrovské množství cementu a hořčice a nalejete tuto směs do bazénu. Nebo na uvolnění šroubů můžou vědátoři použít TNT, ale musejí počítat s tím, že celá věc, jejíž součástí jsou ty šrouby, může vybuchnout a také vybuchne. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama