Reklama

Reklama

The King of Kong

  • USA The King of Kong: A Fistful of Quarters

Obsahy(1)

Dokument o historii soutěžního hraní automatových videoher na příběhu rivalského souboje o titul ve hře Donkey Kong. Léta úřadující šampión Billy Mitchell a jeho vyzyvatel Steve Wiebe ukazují, jak vážně lze hraní her brát. Pokud máte na to být v něčem nejlepší na světě, tak i činnost, jež je primárně zábavou, se stává drilem. Pokud jste navíc dva, soupeření získává úplně jinou příchuť. (stromekk)

(více)

Recenze (16)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh neuvěřitelných závisláků na klasických automatových hrách a špinavém boji o high score v Donkey Kongovi. Člověk nejdřív kroutí hlavou nad tím, co je to za typy a jak to celý berou vážně, a pak zase nad tím, jaký je jeden z nich NESKUTEČNÝ hovado (fakt geniální záporák). Výtečná zábava, parádní dokument. P.S. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

On to vlastně ani není dokument. Jde o regulérní drama. Máme tu dobráka v podobě Stevea Wiebeho, arogantního k*kota s účesem z osmdesátek Billa Mitchella, kterého podporuje prokázaný podvodník spolu se zřejmě tím největším zoufalcem minimálně severní polokoule – Brianem Kuhnem. Ostatně líto mě bylo prakticky všech protagonistů, marně přemýšlím jestli jsem viděl tolik tragédů pohromadě. Za všechny jmenujme vedle Kuhna třeba pantátu rozhodčího, který od rána do večera zadarmo čumí na kazety. Pro tohle nemám pochopení... a to jsem zarytý hráč. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument o dvou dospělých chlapech, z nichž jeden držel až nadlidský rekord v automatové "pouťové" videohře Donkey Kong. A tento rekord držel řadu let. A pak přišel jeden nadšený tatík od rodiny, pořídil si "bednu" domů a začal trénovat. Rekord časem překonal a evidentně se stal držitelem nejvyžšího rekordu. Jak to ale vše podivně nakonec dopadlo a co se mezi těmito obrovskými soupeři událo je zaznamenáno velice zajímavě v tomto filmu ... Zajímavé zejména pro skalní nadšence všech videoher ... ()

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě strhující příběh o naprosto neuvěřitelné touze o dobytí nejvyší možné mety ve video hrách 80. let minulého století. Odmyslíme-li si, že se jedná o souboje v pohoupouhých video hrách, máme zde sympatického kladného hrdinu a arogantního záporáka, kterého by bylo těžké vymyslet i pro ostřílené scénaristy. Většinou nesnáším happy end, ale když ho napíše sám život, nelze než zatleskat. 79% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

I'm freaky and I know it! Každý máme nějakou svou posedlost. Démonické hovado bez duše versus podivínský tatík od rodiny. Donkey Kong. Videokazety. Rozhodčí. Absolutní WTF dokument. Závěrečná satisfakce mě ale pohladila po duši a přesvědčila o tom, že dobro ještě žije. Suck it Billy Mitchell, it's on tape! A rozhodně si teď nebudu zjišťovat, zda ten poslední rekord už někdo překonal. Je mi to úplně ukradené (tajně však doufám, že Honza Orna z Červeného Újezdu co nejdříve jeden kabinet sežene, chystám se ten rekord pokořit, véháesky mám přichystané). ()

Galerie (5)

Související novinky

Uncharted našlo režiséra?

Uncharted našlo režiséra?

06.02.2014

Kolem adaptace herního hitu Uncharted se v minulosti motali třeba David O. Russell (Terapie láskou, Špinavý trik) nebo Neil Burger (Iluzionista, Všemocný). Ani jeden z nich ale nedokázal dobrodruha… (více)

Reklama

Reklama