Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Stáňa (K. Pollertová) se vypravila do hájovny Kopidlanských (J. Vala, M. Hynková a T. Juřička) pro vajíčka. Tam ale nedorazila a domů se nevrátila. Je zahájeno pátrání, které však končí tragicky. Holčička je nalezena v lese zavražděná a její pes Hektor, který ji doprovázel, je postřelený. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci, kterou vede kapitán Vízek (L. Munzar). Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Najdou se tam i roztomilé prvky, například, když zraněného psa nenajde pes jdoucí po stopě, ale policista, který pár kroků za ním jen tak šátrá listím. Pointa sama patří do kategorie blbá a překombinovaná. Jenže to všechno vynahradí parta výborných českých herců, kteří v počtu nemalém dělají, co mohou, aby té ptákovině dali alespoň trochu glanc. A celkem se jim to daří. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když čtete u režie jméno Evžen Sokolovský, máte garantovanou pořádnou porci zábavy. Tedy pokud ovšem máte odvahu a sestoupíte do zapáchajících, smrdutých a stojatých normalizačních vod. Tehdá ovšem soudruzi zcela jitě nepočítali s tím, že di divák tuhle detektivku pustí v rámci guilty pleasure. Nikdo úplně normální, nebo z přirozených pohnutek by totiž do tohohle dobrovolně nemohl jít. Munzar v roli pražského kriminalisty přivolaného kamsi do zapadákova k vraždě si asi neuvědomil, že není na divadle a tak jeho dramatický projev ostře kontrastuje se scénáristickou bídou a textem. A to tak až je to blbé. Dalším bodrým příslušníkem VB je Jiří Štěpnička, u kterého se (znaje osudy jeho komunisty perzekuované rodiny) nikdy nepřestanu nad těmito rolemi podivovat. Přiznávám, že deviantní zvrhlík a vrah byla nakonec postava od níž bych to nečekal. Spíše jsem to typoval na ty proradné trampy, co hulákají v lese a vykrádají sámošky ) ano tehdy režimu tento druh lidí vyznávající svobodu, co nešel nijak organizovat a myslel si o nesvobodě a diktatuře své, hodně ležel v žaludku). Celkově je to dost hrůzostrašná normalizační záležitost, která funguje jen jako otisk doby a její tehdejší televizní zábavy. Dávám za jednu učkrcenou lišku. * ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojná televizní detektivka, v níž se představilo hned několik předních českých herců v čele s Luďkem Munzarem, Jiřím Zahajským nebo Josefem Langmilerem. Místy je to občas zdlouhavé a utahané, ale rozhodně se na to dá dívat a dá se říct, že byly natočeny už horší televizní inscenace. Zaujme zejména velmi dobrý výkon Luďka Munzara v roli vyšetřovatele a závěrečná rekonstrukce, při níž jsou shromážděni všichni podezřelí a následně jsou všechny nitky případu rozpleteny a případ vyřešen. Závěr trochu připomíná (samozřejmě s jistým nadhledem) vyšetřování á la Hercule Poirot. Myslím si ale, že byly natočeny i lepší detektivky, a proto tento televizní film hodnotím na 40 %. ()

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Další z řady československých normalizačních blboktivek s ústředním duem mimořádně slizských příslušníků, vyšetřovatel Munzar a esenbák Štěpnička (byť je mám oba rád tohle se jim opravdu nepovedlo). Hlavní podezřelí - nepřátelé socialistického zřízení - zarostlí, vousatí trampové plánující vyloupení místní samoobsluhy; duševně nemocný syn hajného, který si ve volných chvílích chodí střílet kradenou puškou po lese a starý pytlák. Dramatický efekt, jak již popsal Radek99, je utvářen nájezdy na detail tváři příslušníků při vyslovení jména podezřelých a zároveň dostatečně úchylnost zachycující hudbou. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Průměrná československá kriminálka zabývající se pátráním po vrahovi mladého děvčete. Vyšetřováním je pověřen kapitán Vízek v podání L. Munzara. Ve vedlejších rolí se představili příslušník SNB J. Štěpnička, otec oběti J. Zahajský či samotářský pytlák O. Sklenčka. Oceňuji, že zápletka je dobře vystupňována, pachatel je odhalen až při závěrečné rekonstrukci činu. Na druhou stranu se mi tento hodinový snímek nejeví nikterak výjimečným, právem mu proto patří průměrné hodnocení. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama