Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Macgyver, Chuck Norris a teď Bear Grylls. Je úplně jedno, že ho doprovází štáb a pomáhá mu. To by to taky mohlo po 3 dílech skončit, buď kvůli malé působivosti jedné kamery a většinou Bear za ní, případně, protože by se Bear někde zabil. Může mít jistění, ale ta příroda, ty zvířátka, ty propasti - to je reálné. (až na žhnoucí lávu, zřejmě) Pokud ovšem tohle překousnete, určitě se i něco dozvíte, protože sic sem tam dal nějakou špatnou radu, pořád je tam těch zbývajících 40 minut, kdy dává rady dobré. A když vás přestane bavit, co zrovna Bear dělá, můžete se kochat terénem, který ho obklopuje. Pořád je na co se dívat. Pořád je co poslouhat. Pořád je to jen člověk. A k tématu konzumace potravin - jeho stravovací návyky bych pouštěl dětem ve školních jídelnách, aby si tu polívčičku a univerzální hnědou omáčku pořádně vychutnali, protože může být hůř. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Edward Michael Grylls, prezývaný Bear (medveď), je týpek, ktorého len tak niečo nezaskočí. Svoje dlhoročné skúsenosti a náročný výcvik z armády, špeciálnych vojenských jednotiek SAS teraz využíva ku tomu, aby ukázal televíznym divákom, to ako sa dá prežiť v skutočne nezávideniahodných situáciach. Dokáže prežiť na tých najnehostinejších, najnebezpečnejších miestach. Nezloží ho vyprahnutá púšť, hustý prales, zahnívajúce močiare ani chladné ľadové planiny. Jeho vytrvalosť, zručnosť, fyzická aj psychická kondícia a znalosti prírody sú obdivuhodné. Je to chlapík, ktorý dobre vie, čo je "Nutné k prežitiu". *** ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Za to, že tento "dramatický dokument" pôsobí naozaj autenticky a dokáže diváka pripútať k obrazovke viac, ako nejaký thriller, by som bol schopný dať plné hodnotenie. Za to, že Bear Grylls je len falošný parchant, ktorý zahrá pred kamerou divadielko o tom, v akom je nebezpečenstve, pričom je to všetko blbosť, by som dal najradšej odpad. Preto volím zlatú strednú cestu a ponúkam milé videá: http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is , http://www.youtube.com/watch?v=BBmhNA7JME4&feature=channel ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dokonalé dobrodružstvo, dokonalá zábava...Tento chlapík má pevné nervy a riadny kus odvahy, niekady si hovorím , že ho asi vidím naposledy, lebo teraz už určite spadne...nie?, tak asi teraz !... nie. Ten batman má niekedy viac štastia ako rozumu. Napchať sa z červíkmi, zjesť netopiera, potkana ...čo len chceš, alebo presnejšie povedané čo musíš, keď nechceš skapať. Dobrodružstvo, ktoré vám dá mnoho neoceniteľných informácií.100%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající a chvílemi dech i chuť beroucí seriál se sympatickým a nezničitelným Bearem Gryllsem. Bohužel skutečnost není tak krásná a tento seriál po větších i menších skandálech byl přijat spíše jako "jak na přežít" než "tohle je skutečnost". Je to škoda, protože vypadá každý díl velmi věrohodně a každé prostředí, které Bear navštíví působí svým nezaměnitelně děsivým kouzlem. Právě nově nastavená linie poučování a vysvětlování jak přežít je příjemnější a pro obyčejného člověka smysluplnější než snaha předstírat skutečné prostředí bez jakékoliv pomoci široko daleko. Těžko se odtrhávají oči i od způsobů, jak si vytvořit nebo nalézt místo na spaní v zatopeném lese... a je toho samozřejmě mnohem více. Plných 5* však vzhledem ke snaze lhát divákovi dát nejde. Takový speciální díl, "co jíst v divočině" některé určitě dorazí, protože tolik nechutných hmyzích tvorů nikde nikdo nikdy nesnědl:). Krom toho všeho, Bear Grylis stejně jako já nosí boty značky Merrell... :) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grylls vždy nosí so sebou na natáčanie niektorý z nožov: Sharp Tip Titanium Drive knife - KF593, Buck Iceman, Gerber Gator Serrater, Wenger Serrated Mounteineer alebo Buck Zipper. (Greenpeacak)
  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)
  • Producent pořadu Steve Rankin byl při vyhledávání nových natáčecích míst v Kostarice uštknut zmyjí do nohy. I přestože dostal protijed, jeho noha začala hnít a musel dostat štěp tkáně ze stehna. (Attta)

Reklama

Reklama