Reklama

Reklama

Tělo jako zbraň

(pořad)
všechny plakáty
Trailer

Jason Chambers a Bill Duff. Profesionální bojovník a bývalý hráč amerického fotbalu, který se pustil do wrestlingu. Pozoruhodná dvojice křižuje svět, aby na vlastní kůži okusila, jak moc bojová umění bolí. Společně hledají jejich počátky i současnou tvář a po hlavě se vrhají do náročného tréninku. Dobrovolně testují své schopnosti, aby nakonec jeden z nich vyzval na souboj skutečného mistra... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto okouzlující dokument o dvou velkých sympaťácích, kteří se rozhodli proniknout do tajů 15 bojových umění. Prakticky každý díl má totožné schéma. Frajeři vyzkouší místní tělocvičny a proniknou do bojového umění na úrovni sportu. Poté návštíví poněkud odlehlejší místo, kde poznají tradice a pravou podstatu bojového umění. Často jim to starý mistr okoření nějakou legendou spojenou se vznikem umění. Během celého putování je čeká různě náročný trénink a na konci změří síly jeden z hlavních hrdinů s kolísavě kvalitním soupeřem, tudíž je naprosto nemožné srovnávat obtížnosti jednotlivých umění. Moc pěkný kontrast v obtížnosti soupeřů je vidět například při srovnání japonského Juda a ruského Samba. Zatímco v Judu bylo měření sil zcela zbytečné, protože po prvních vteřinách byl vítěz patrný, tak ruského frajera bych po týdnu tréninku porazil snad i já. Navíc i celkový přístup ze strany soupeřů je velmi rozdílný. Dva hlavní hrdinové jsou zcela odlišní. Jason vsází na techniku a Bill na tvrdou sílu. Technika se během tak krátké doby vypilovat k dokonalosti nedá, takže kupodivu sklízí více úspěchů právě hromotluk Bill, který ovládá několik univerzálních bojových prvků, které stále střídá. Pokles kvality jsem během sledování nezaznamenal. Vidím to na hezké 4*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo má slabost pro bojová umění a bojové sporty všech druhů z různých koutů světa, si díky tomuto pořadu přijde na své. Je výborně pojatý, přináší řadu přínosných informací, ukazuje techniky a specifika toho kterého stylu. Divák má možnost nahlédnout, jak probíhá výcvik, jak se konkrétní bojové umění vyvíjelo, kde vzniklo a uvidí, jak vypadá v praxi. Dvojice, která pořadem provádí, mi byla sympatická a v kombinaci s vkusně zvolenou hudbou a dobře zvládnutou technickou stránkou pak nemám problém dát plné hodnocení. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Představí se nám následující bojová umění: Muay Thai, Karate, Eskrima, Savate, Judo, Pankration, Krav Maga, Marine Corp Martial Arts, Mixed Martial Arts, Kung Fu, Sambo, Pradal Serey, Silat, Ninjutsu a Taekwondo + jeden speciální díl. Není to jen o soubojích samotných a dokázání, že na to Jason a Bill mají. Značná část stopáže se také věnuje seznámení, historii, kultuře a různým školám daného bojového umění, které s sebou nesou odlišné styly boje. Nemyslím si, že je závěrečný souboj vždy na 100% (to by to naše dvojka nejspíše dost slušně schytala), ale rozhodně se to nebere na lehkou váhu. Stejně jako se mi líbí filmy s tématikou bojových umění, tak se mi líbilo i toto. Některé druhy bojových umění jsem dokonce ani neznal. Originální, naučné, zábavné. Edit: S přibližujícím koncem série začínají díly býti stereotypní, snižuji na 4*. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

K vytvoření přehledu o bojových uměních ideální. Pochopíte jejich základní myšlenku, prohlédnete si jejich charakteristické techniky, zjistíte odkud pocházejí a možná se i něco přiučíte. Je třeba to ale brát trochu s rezervou. Protože v každém díle se naši dva hrdinové dostanou do přísně střežené výcvikové základny, případně někam, kam nikdo jiný mimo nativní bojovníky nikdy nevkročil, vždy se bojuje proti jednomu z nejlepších v daném bojovém umění, atd. Já tomu po chvíli přestal absolutně věřit a bral to jako nutnou součást marketingu. Také je otravné neustálé opakování děje, případně všudypřítomné vsuvky, co uvidíme za chviličku. Vycpávkový 14.díl jsem pak po shlédnutí už dříve v různých dílech viděných 10min fastforwardoval. // Nejoblíbenější díl: Silat - Bill Duff tam dostává pěkně po čuni // Hodnocení: 65% ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument procházející historii a současnost bojových umění po jednotlivých odvětvích. Současně ukazuje několik stylů, úderů a chvatů, které se dva hlavní průvodci pořadem učí, aby se je nakonec pokusili použít v souboji proti mistrovi v daném stylu. Vše je podáno zábavnou a srozumitelnou formou a myslím si, že dokument musí zaujmout i lidi, kteří se jinak o bojová umění nezajímají. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama