Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (585)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Monštrá vs. votrelci sú kvalitný animák s množstvom funkčnej paródie a akcie. DreamWorks bezpochyby potvrdzujú svoje umenie hľadať zaujímavé originálne nápady a neutápať sa iba v sérii pokračovaní vyčerpaného zlobra. Monštrá vs. votrelci znova dokazujú neskutočné nasadenie animovaných tvorcov. Popri fantastickej akcii sa však autori neštítia ani občasného napätia a totálnej irónie na adresu amerického prezidenta, filmy o invázii, vládnych projektoch či nevydarených experimentoch - humor naplno ťaží zo žánru. Hoci ho asi aj nadobro vyčerpal, pretože po 90 minútach i celkovej stavby deja mám dojem, že viac nemôže ponúknuť. Posledná hodina sa sústredí na vtipmi a výbornou animáciou vybavené boje, slúžiace ako pocta sci-fi i hororovým filmom ostatných päťdesiatich rokov. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, ze kterého se dá citovat klidně celý den po projekci (ozkoušeno - Vivat Gallaxhar!). Jen bych dal cokoliv za originální znění (ač je dabing rozhodně povedený), které by možná odstranilo těch pár méně vtipných pasáží a dovolilo mi jít na pátou hvězdu. Želé Bob je každopádně boží. P.S. Pro uvedení 3D technologie si česká kina nemohla vybrat lepšího kandidáta. Akorát to chce sedět blízko u plátna (nejlépe taková čtvrtá řada) a vydýchat vyšší vstupné, které má být nekřesťanských 219 korun. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Maya Forbes, Wallace Wolodarsky, Rob Letterman, Jonathan Aibel, Glenn Berger .. Monstra versus Vetřelci jsou obratně spíchnutí Muži v černém, Den nezávislosti, Válka klonů resp. jejich předobrazy v řadě sci-fi snímků z padesátých let. Neuniknou však několika slabým místům a kadence „želé/zelených/monstr/prezidentských vtípků“ všechno nezachrání. Dreamworks nadále sází na snahu o ‘zábavnost především‘ v čele s výrazným původním dabérským obsazením (což je v naší destinaci bohužel bezvýznamné), ale produkce Pixar je mi přeci jen stále bližší (bodejť když jde o srdcovou záležitost:-)). ___ Celkově fajn sedmdesátková záležitost, jejíž hlavní předností je atrakce jménem 3D projekce, která je aktuálně masově nasazována do většiny českých multiplexů. Kdo však má zkušenosti s IMAX projekcemi, už moc ohromen nebude – sice si pár zaručených efektů užije, ale na zadek z nich nesedne. Ovšem v žádném případě nejsem proti této vizuál rozšiřující praxi. 70%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Co se týče zábavy a vtípků, je to z mého pohledu nečekaně slabé. Rozhodně nemůžu nic vytknout animaci ani příběhu, který zase přináší něco nového a překvapivě se hodně snaží tlačit i na akční pilu. Bohužel si ale nemůžu vybavit, že by mě v průběhu filmu něco výrazněji zaujalo a pobavilo nebo že by mi nějaká postava vyloženě přirostla k srdci, což vnímám u těchto animáků jako velký nedostatek. O třídu slabší než Zataženo, občas trakaře. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu porovnávat kvalitu 3D provedení s ostatními filmy, protože jde o mojí úplně první návštěvu 3D kina, takže co se týče efeektu, přišlo mi to jednoduše skvělé (i když nějaké rezervy ve zpracování by se našly). Monstra ale nebodují jen technologií, ale i nápadem. Příběh je prostinký, ale nadupaný a prošpikovaný odkazy, hláškami, parodiemi, vtipy a je výborně "akční", jak jen to můžete o animáku pro děti říct. Blízká setkáni třetího druhu (podle mě nejvtipnější moment filmu), E.T., Goddzila, Moucha, Den nezávistlosti a mohli bychom parodované nebo vtipně citované filmy vypisovat ještě hodně dlouho... Prostě film, který rozhodně pobaví. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 198,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 381,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama