Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 947)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je mi už jasné, proč shakespearovský tvůrce Kenneth Branagh do toho šel. Všechny scény z Asgardu totiž vypadají jako velenákladné divadelní představení, se zajímavými postavami, velikou osudovostí, zradou, závistí a žárlivostí. Asgard, se svojí megalomanskou architekturou a veškerou pompézností, bavil nejvíce, episoda ze Země díky dobrým hercům potěšila také, i když se nemohu zbavit dojmu, že ze skutečnosti „divící se Thor mezi lidmi jako slon v porcelánu“ šlo vytěžit více bezděčného humoru. Chris Hemsworth sympaťák každým coulem, Hopkins konečně po delší době v roli, která mu sedí nejlépe, tyhle noblesní postavy, to je jeho parketa. Celkově příjemně strávené 2 hodiny a nebránil bych se pokračování. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Simply MARVELlous. Hammeroid od pana Shakespeara přichází: v temném Arsgardu ho zdobí mytologické kořeny, freudovské motivy, vášeň a zrada, mezi pozemskými červy hází falickým symbolem a hláškami. Branagh famózně kočíruje oba světy, zdatně mu v tom pomáhá vyrýsovaný endomorf Hemsworth, nadšená astrofyzička s étosem roztleskávačky Natalie Portman a především můj největší oblíbenec, agent Coulson ze S.H.I.E.L.D.U. , který má marvelácké superhrdiny jako obzvlášť zrůdnou mateřskou školku:) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Tvoji predkovia tomu hovorili kúzla. Ty tomu hovoríš veda. Pochádzam zo sveta, v ktorom je to niečo medzi tým.“ Branaghovho FRANKENSTEINA zbožňujem, ale i tak je prepracovaná robustná vízia, ktorú v THOROVI tento slávny a vo svete veľmi uznávaný divadelník a shakespearovec ponúka, prekvapivo vizionárska. Cítil som sa ako chlapec, ktorý bez dychu čučí na televízor a úplne zabudol nielen na školu, ale aj jedenie a pitie. Je to vtipné, milé, ale i dojímavé (priznávam, pár krát som mal slzy na krajíčku), vzrušujúco mytologické a vizuálne odvážne, až mierne inovujúce. Neviem, či ma viac bavili triky, akčné scény, dialógy, postavy, vzťahy, príbeh, zvraty alebo masívne prepojenie s pripravovanými THE AVENGERS (Nick Fury, agent Coulson, lukostrelec Hawkeye, obrovský priestor pre agentúru S.H.I.E.L.D.). Super, palec hore, príjemne strávený čas. Branagh to natrel. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Obavy ze stylizace se díky bohu rozplynuly prakticky okamžitě a to, co se v ukázkách jevilo být gay papundeklem se ve finále přetransformovalo ve skutečně hmotný fantasy svět. Nic to ale nemění na tom, že Thor je víc, než cokoliv jiného nezávadná blbinka, která se zdá být velkolepá, ale z půlky se odehrává na greenu a z půlky na písku, která mě bavila (především proto, že se nebere vážně a dělá si srandu sama ze sebe) ale po skončení z ní nezůstalo nic, než naprosto bad ass Idris Elba a pár filmařsky velmi zajímavých momentů, které byly originální, nové a pro mě působivé, ale netrvaly dostatečně dlouho, aby mě posadily na prdel... ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nejde oznámit šetrně. Jistě nikomu z vás neuniklo, že v poslední době nás Hollywood zásobuje výplachy a prefabrikovanými scénáři, které si vypůjčí tu onde, tu tamle, ale ve své podstatě jde o stále stejnou sbírku pitomostí, otravných postav a výcucy všech možných námětů, ze kterých po hollywoodské kastraci zbude jen pár slov zasazených do naprosto mimózní zpotvořeniny původního zdroje, ať už jde o např. mytologii řeckou (Titáni) nebo severskou. Víte, z čeho je mi u Thora na blití? Kvůli čemu mám hroznou chuť zlikvidovat všechny existující kopie vč. scénáře? Kvůli všemu! Tak je to. Ale vůbec nejvíc kvuli tomu debilnímu komixovýmu základu, kterej se švitořivým optimismem Asgard předstvuje jako futuristickou verzi Vegas a asgardský pantheon zabydlí jakousi třepetalkou, černošským Heimdallem, jakýmsi Asiatem a Thor sám je nesnesitelný pošuk. A to papundeklový brnění, co by patřilo někam do Power Rangers, tam dělá co? Plus přemíra pseudovědeckejch hovadin a Natálka v nejotravnější roli přechytralý vědkyně, co všechno ví a do všeho kecá. Jestli se sebou něco neudělá - ehm, tu Rimmerovu poznámku o bradavkách radši vynechám. No, a hned se tu dá dýchat. Nevím jak vám, ale mně se dost ulevilo. Děkuji za vaše příspěvky. Nashle při příští kritice, pánové a dámy. Tak, trpaslíkovský úvod a stať máme za sebou, takže na závěr jen že nechápu, proč Branagh stál zrovna o tohle a že i novej Conan je v porovnání s tímhle snesitelný film. Možná to není nejstupidnější film svýho typu (tam zatím neohroženě trůněj Transformeři), ale mám prostě severskou mytologii příliš rád, než abych se klidně díval, co s ní filmařský mlýnek na myšlení provedl. Když vidím tohle hollywoodský znásilňování všeho, upomínám se na nedávnou kampaň Přečtěte si to dřív než Hollywood. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Hlavní záporák filmu Loki (Tom Hiddleston) se poprvé objevil v komiksu „Venus číslo 6“ v srpnu 1949, ovšem nebyl tam zobrazován jako je dnes. Loki, jak ho známe, se poprvé objevil v komiksu „Journey into Mystery číslo 85“ v říjnu 1962. (JG9)
  • Město Puente Antiguo, ve kterém se částečně odehrává děj filmu, bylo postaveno za půl roku. Název města v překladu do češtiny znamená „starobylý most“, což odkazuje na Bifröst. (Kubaaa97)
  • Když je Thor (Chris Hemsworth) v nemocnici, tak si můžeme všimnout, že na jeho náramku je uveden doktor Zepfel. Jedná se o odkaz na vedoucího natáčení filmu Dona Zepfela. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama